Sindicaliştii primăriei fac grevă doar cu noul guvern

My beautiful picture

Sindicaliştii din Primăria Botoşani nu vor participa la greva generală pe termen nelimitat, hotărâtă de participanţii la Conferinţa extraordinară a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA). Principalele revendicări sunt acordarea normei de hrană şi a voucherelor de vacanţă. Aceste solicitări au fost formulate ca măsuri compensatorii pentru reducerea discrepanţelor salariale dintre angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în administraţia publică locală şi celelalte categorii de bugetari.

Paul Vieru, liderul Sindicatului din Primăria Botoşani, susţine că declanşarea grevei generale pe 31 octombrie nu va avea efect, deoarece actualul guvern mai are doar câteva luni de activitate. „Există nemulţumiri, dar nu e momentul să protestăm, pentru că rezolvarea doleanţelor noastre nu ţine de guvernul actual. După instalarea viitorului guvern putem discuta de grevă, acum protestăm degeaba. Consider că liderii de la nivel naţional vor să obţină nişte locuri în Parlament, vor să iasă în faţă, să aibă ce negocia. Sunt manevre ale celor de sus”, a declarat Paul Vieru. Un alt motiv de neparticipare la protest este şi acela că la greva generală de o zi din 12 iulie 2016, la nivelul judeţului au participat doar sindicaliştii din Primăria Botoşani.

Ceilalţi angajaţi la stat anunţă proteste

 

Decizia funcţionarilor vine în condiţiile în care alte categorii de angajaţi la stat anunţă mişcări sindicale. Angajaţii Penitenciarului Botoşani spun că vor protesta, urmând a picheta sediul instituţiei pe 13 octombrie, în semn de nemulţumire faţă de condiţiile de muncă şi de faptul că trebuie să lucreze peste program. Sindicaliştii Sanitas vor sista lucrul timp de două ore pe 19 octombrie, iar cei din educaţie sunt şi ei revoltaţi că ar fi apărut inechităţi salariale ca urmare a noilor reglementări, şi nu exclud organizarea de proteste.

 

Deja ai votat!