Campanie pentru strângerea deşeurilor electronice

Campania Rorec de colectare a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE) a fost reluată în judeţ.

Astfel, potrivit calendarului stabilit de asociaţia de colectare, până pe data de 31 octombrie, botoşănenii care locuiesc în Hilişeu Horia, Mihăileni,Vârfu Câmpului,Văculeşti şi Brăeşti se vor putea debarasa de aparatura uzată, zilnic, în intervalul orar 09.00-18.00, la sediile primăriilor din zonele menţionate. Pentru aportul adus în cadrul campaniei, intitulată „3,2,1 Start!”, botoşănenii vor putea primi şi anumite bonificaţii. Astfel, cei care vor aduce combine, vitrine sau lăzi frigorifice, frigidere sau congelatoare, vor putea primi în schimb câte trei tichete cadou, în valoare de 10 lei fiecare.

Botoşănenii care se vor dispersa de maşini de spălat rufe automate, uscătoare de haine sau maşini de spălat vase vor primi câte două tichete cadou, iar câte un tichet va fi alocat celor care vor aduce la punctele de colectare DEEE-uri complete cu o greutate de minim 20 de kilograme.

Potrivit unei situaţii centralizate de Rorec, în acest an, până pe 1 august, din judeţ au fost strânse 320 de tone de deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE), cantitate de aproape două ori mai mare decât cea de 180 de tone strânsă anul trecut.

Campania de colectare a Asociaţiei Rorec va continua şi în alte localităţi din judeţ.

 

– Roxana RUSU

 

 

Deja ai votat!