luni, octombrie 3, 2022
AcasăLocalÎncepe dosariada pentru ajutoare la căldură

Începe dosariada pentru ajutoare la căldură

 

De pe 17 octombrie se deschide sesiunea pentru înregistrarea cererilor la ajutoarele de încălzire pentru actualul sezon rece.

Ca şi în anii trecuţi, sprijinul se acordă de la bugetul de stat pentru un singur sistem de încălzire de beneficiar, pentru perioada 1 noiembrie 2016-31 martie 2017.

Cererile, însoţite de documentele doveditoare ale veniturilor şi ale spaţiilor locative, vor fi depuse la sediile primăriilor din judeţ, Modern Calor, sediul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială (SPLAS) sau asociaţiile de proprietari, pentru subvenţionarea încălzirii cu lemne, termie, electricitate sau gaz. Acestea vor putea fi înregistrate pe parcursul întregului sezon rece, iar primele plăţi vor fi făcute începând cu luna decembrie.

Plăţile pentru termie, electricitate sau gaz vor fi efectuate direct către furnizori, iar deconturile pentru lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri se vor face integral de la începutul sezonului rece.

Clienţii sistemului de termoficare vor beneficia de sprijin de la stat dacă venitul pe membru de familie, respectiv pe persoană singură este de maxim 786 de lei, respectiv 1.082 de lei. Pentru cei care utilizează energie electrică, gaz metan, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, limita este de 615 lei pe membru de familie.

În calculul veniturilor nu intră sumele provenite din alocaţia pentru susţinerea familiei, bugetul personal al persoanelor cu handicap, ajutoarele de stat pentru producătorii agricoli, bursele de studiu şi cele sociale, „banii de liceu” sau veniturile încasate ca zilieri.

 

– Roxana RUSU

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15.6 °
15 °
65 %
1.8kmh
100 %
lun
14 °
mar
15 °
mie
18 °
joi
21 °
vin
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cam așa arată când ambulanța are nevoie de salvare.

EDITORIAL

Uniunea Europeană ar vrea să ne scape de fântânile pline cu nitriți și să reglementeze cumva problema evacuării deșeurilor în fosele septice. Numai că...

GÂNDUL ZILEI

Casa mare și doi țânci Nu cu o leafă se ține, De-aceea trudesc pe brânci, El la mină, ea la … mine! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...