Începe dosariada pentru ajutoare la căldură

 

De pe 17 octombrie se deschide sesiunea pentru înregistrarea cererilor la ajutoarele de încălzire pentru actualul sezon rece.

Ca şi în anii trecuţi, sprijinul se acordă de la bugetul de stat pentru un singur sistem de încălzire de beneficiar, pentru perioada 1 noiembrie 2016-31 martie 2017.

Cererile, însoţite de documentele doveditoare ale veniturilor şi ale spaţiilor locative, vor fi depuse la sediile primăriilor din judeţ, Modern Calor, sediul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială (SPLAS) sau asociaţiile de proprietari, pentru subvenţionarea încălzirii cu lemne, termie, electricitate sau gaz. Acestea vor putea fi înregistrate pe parcursul întregului sezon rece, iar primele plăţi vor fi făcute începând cu luna decembrie.

Plăţile pentru termie, electricitate sau gaz vor fi efectuate direct către furnizori, iar deconturile pentru lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri se vor face integral de la începutul sezonului rece.

Clienţii sistemului de termoficare vor beneficia de sprijin de la stat dacă venitul pe membru de familie, respectiv pe persoană singură este de maxim 786 de lei, respectiv 1.082 de lei. Pentru cei care utilizează energie electrică, gaz metan, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, limita este de 615 lei pe membru de familie.

În calculul veniturilor nu intră sumele provenite din alocaţia pentru susţinerea familiei, bugetul personal al persoanelor cu handicap, ajutoarele de stat pentru producătorii agricoli, bursele de studiu şi cele sociale, „banii de liceu” sau veniturile încasate ca zilieri.

 

– Roxana RUSU

Deja ai votat!