Poliţistă înfundată de angajări aranjate

O poliţistă locală din Botoşani a fost reţinută ieri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Botoşani, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

„În sarcina acesteia s-a reţinut faptul că, în perioada iulie-august 2016, a pretins şi primit de la numitul D.D., din municipiul Botoşani, suma de 1.500 de euro, convingându-l pe acesta că are influenţă asupra unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Poliţiei Locale Botoşani, persoană la care ar fi intervenit în vederea angajării numitului D.D. ca poliţist local”, a declarat procurorul Valeriu Iulian Chihaia, purtător de cuvânt în cadrul PT Botoşani.

Ancheta a fost declanşată luna trecută, în urma unui denunţ făcut chiar de cel care a oferit banii care, fiind amânat de la o zi la alta de Laura P., a realizat că ceva este putred şi a decis să sesizeze autorităţile. Astfel, după o serie de investigaţii şi interceptări, procurorii au descins la domiciliul poliţistei locale, undeva pe strada Bradului din municipiu de unde au ridicat mai multe probe.

Surse apropiate anchetei spun că investigaţiile ar putea scoate la iveală şi alte aspecte, nefiind exclus ca şi alte persoane să fi fost păcălite de femeie, mai ales că cei din anturajul ei spun că aceasta şi soţul obişnuiau să împrumute diverse sume de bani şi omiteau să le mai restituie.

Astăzi, procurorii intenţionau să pună în mişcare acţiunea penală împotriva Laurei P. şi, în funcţie de probele adunate, anchetatorii vor decide tot astăzi dacă vor formula propunere de arestare preventivă împotriva ei.

Ancheta deschisă de procurori i-a luat prin surprindere pe cei din conducerea Poliţiei Locale a municipiului Botoşani, care au spus că nu au ştiut nimic despre preocupările femeii în timpul ei liber.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Sebastian GHEORGHIU

Deja ai votat!