Tânăr rănit grav de un vitezoman beat

La doar câteva ore după ce un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice s-a răsturnat cu maşina şi a ajuns la spital, un altul s-a izbit cu autoturismul într-un cap de pod.

În urma impactului, un bărbat în vârstă de 38 de ani, pasager în automobil, a fost rănit grav.

Cei doi mergeau cu maşina pe drumul judeţean dintre localităţile Carasa şi Corlăteni. La un moment dat, şoferul a pierdut controlul volanului, iar maşina a intrat într-un cap de pod.

În timp ce conducătorul auto, în vârstă de 33 de ani, a reuşit să iasă singur din maşină, pasagerul a rămas încarcerat, fiind scos dintre fiare de pompieri.

Acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Municipal. Diagnosticat cu multiple traumatisme, printre care o fractură de femur, una deschisă de tibie şi una la umăr, acesta a fost transferat la Botoşani.

Poliţiştii l-au testat pe şofer cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind dus şi el la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge. Pe numele şoferului oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Consumul de alcool reprezintă, alături de viteză, una dintre principalele cauze ale evenimentelor rutiere grave din ultima perioadă. Unul dintre cele mai cumplite a fost cel de pe drumul dintre Roma şi Botoşani, în urma căruia un tânăr a murit în spital, după ce şoferul, care se urcase la volan fără permis, l-a abandonat în maşina distrusă în urma impactului cu un cap de pod. Tânărul este acum în arest.

 

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!