Taxa auto cerută de la Fisc

Sute de botoşăneni continuă să ceară restituirea taxei auto.

Radu Ţurcanu, directorul general al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani, a precizat că s-au înregistrat 447 de solicitări şi s-au restituit sume în valoare de 395.253 de lei. Normele intrate în acest an în vigoare le permit persoanelor fizice sau juridice care au plătit diverse forme ale taxei auto, valabile înainte de intrarea în vigoare a timbrului de mediu, adică în perioada 2007 – martie 2013, să solicite restituirea banilor.

Solicitanţii trebuie să depună la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, direct sau prin poştă, o cerere însoţită de o serie de documente, printre care copii ale actului de identitate al persoanei fizice sau al reprezentantului persoanei juridice, actul care atestă plata taxei speciale, a celei de poluare sau a taxei pentru emisiile poluante.

Dacă persoanele nu deţin acest document, se vor face verificări în baza de date a instituţiei. Posesorii de autovehicule trebuie să prezinte şi cartea de identitate a vehiculului şi certificatul de înmatriculare în original şi copie.

În ciuda noilor norme legislative, care le permit botoşănenilor să ceară restituirea taxei auto pe cale administrativă, adică printr-o cerere depusă la unitatea administrativ teritorială a Fiscului, există şi persoane care folosesc în continuare instanţa. În total, au fost 11.027 de cereri, cu suma de 54,3 milioane de lei, iar pentru timbrul de

Deja ai votat!