Cinci şedinţe boicotate de PSD

Consilierii municipali botoşăneni se joacă de-a şedinţele. După ce în această săptămână au lipsit în bloc de la două şedinţe AGA de la Urban Serv şi două şedinţe de îndată ale deliberativului local, aleşii PSD au absentat şi de la şedinţa de ieri. În schimb, au convocat o şedinţă extraordinară de Consiliu Municipal pentru 10 octombrie, la care vor să dezbată rectificarea bugetară şi aprobarea prelungirii contractului de finanţare pentru proiectul „Parc Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa” şi a cheltuielilor legate de aceasta. Cele două proiecte s-au regăsit pe ordinea de zi şi a şedinţei de ieri, plus încă două referitoare la numirea reprezentanţilor CL în comisiile de concurs pentru directorii de şcoli.

De fapt, aceasta este miza scandalului dintre aleşii PNL şi PSD. Aceştia din urmă susţin că este legal proiectul aprobat în 28 septembrie, când i-au numit în comisii pe social-democraţii Silvia Diaconu şi Ioan Brânzei. Consilierii liberali sunt de altă părere, şi îi acuză pe social-democraţi că vor să blocheze acest concurs şi răspund ordinelor politice date de Mihaela Huncă, inspector şcolar general şi secretar general PSD. Prefectura Botoşani a solicitat revocarea hotărârii din 28 septembrie, pe motiv că în aceste comisii trebuie să fie numiţi câte un reprezentant al CL şi unul al primarului.

La şedinţa de ieri au participat 10 consilieri liberali, din această tabără absentând Cătălin Boboc. Preşedintele Gabriel Alecsandru a anunţat că proiectele nu pot fi dezbătute din lipsă de cvorum.

Primarul Cătălin Flutur a taxat lipsa social-democraţilor. „Suntem în plină «pace politică» la Botoşani. Ştiţi prea bine cine a inventat această noţiune. Nu suntem în pace politică. Faptul că trei şedinţe de CL nu au putut să-şi desfăşoare activitatea ne spune foarte mult. Ei nu pot să vorbească decât în grup şi dacă formează majoritatea. Domnul viceprimar Cosmin Andrei se află în concediu de odihnă şi exact în perioada asta s-au întâmplat nişte chestiuni foarte importante pentru municipiu şi nu au avut puterea, tăria să vină să dea piept şi cu problemele oraşului”, a mai spus edilul. Acesta a adăugat că absenţa social democraţilor „este un mod laş de a fugi de nişte probleme”.

Primarul a anunţat că liberalii vor participa la şedinţa convocată pentru 10 octombrie de social-democraţi.

Practica absentării în masă de la şedinţele Consiliului Municipal nu reprezintă o noutate în administraţia botoşăneană. În mandatul primarului Ovidiu Portariuc, aleşii liberali erau cei care absentau sau plecau în masă de la unele şedinţe.

 

 

 

Deja ai votat!