HSR iertată după ce a vândut o maşină de pe stradă

0

Societatea Hi Speed Recovery (HSR), care s-a ocupat de ridicarea maşinilor parcate ilegal, a scăpat de dosarul penal în care a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani sub acuzaţia de furt calificat. Joi, după aproape doi ani de dezbateri, magistraţii Judecătoriei Botoşani au dispus încetarea procesului penal şi pe motiv că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori la Curtea de Apel.

HSR a fost trimisă în judecată la sfârşitul lui 2014, după ce a ridicat o maşină şi a valorificat-o fără să existe vreo dispoziţie în acest sens. Faptele s-au petrecut la sfârşitul lui 2009, când un Ford Transit aparţinând botoşăneanului Constantin Ştefan Julei, parcat pe strada Primăverii, a fost ridicat de reprezentanţii HSR şi dus în depozitul din Zona Industrială. Proprietarul maşinii a mers imediat la sediu pentru a cere explicaţii, însă reprezentanţii firmei nu i-au prezentat dispoziţia de ridicare. Prin urmare, botoşăneanul a făcut plângere penală, dar procurorii au considerat că faptele nu întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracţiuni aşa că au dispus netrimiterea în judecată.

În 2012 a urmat o nouă plângere împotriva administratorului HSR, Iulian Juncănaru, dar şi în acest caz soluţia procurorilor a fost aceeaşi. În schimb, în decembrie 2014, după ce societatea HSR a intrat în insolvenţă, iar Fordul nu a mai fost de găsit, procurorii au dispus trimiterea în judecată a firmei pentru furt, proprietarul maşinii constituindu-se parte civilă şi solicitând daune în valoare de 10.000 de euro.

 

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...