Maşini distruse în somn

Maşina cunoscutului lăutar botoşănean Cozmiţă Lascarache şi cea a unui medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost distruse, în noaptea de joi spre vineri, în urma unui accident rutier.

Cele două autoturisme, un Mercedes Benz şi o Mazda, erau parcate pe Calea Naţională şi au fost lovite de o maşină scăpată de sub control de un tânăr de 24 de ani, care circula cu viteză.

Mai întâi, maşina acestuia a lovit Mazda, apoi a intrat în Mercedes, aruncându-l într-o Skoda Octavia aflată în aceeaşi parcare. În timp ce Mazda a fost distrusă în totalitate, iar Mercedes-ul lui Cozmiţă Lascarache are avarii importante, la Skoda sunt pagube minore.

Conducătorul auto a fost cel care a sunat la 112 şi a anunţat accidentul, iar poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acesta le-a spus oamenilor legii că a adormit la volan.

Dacă în alţi ani, evenimentele de acest fel erau o raritate, acum aproape că nu există săptămână fără astfel de accidente, mai multe maşini fiind distruse în urma acestora.

Recordul de vara aceasta este deţinut de un tânăr care a distrus cinci maşini, pe Bulevardul George Enescu. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a pierdut controlul maşinii după ce a încercat să evite un câine. Un motiv similar a invocat şi un tânăr care a distrus trei maşini pe strada Împărat Traian. Un altul a avariat patru maşini, pe strada Prieteniei, după ce s-a urcat beat la volan.

Poliţiştii spun că numărul evenimentelor de acest fel a crescut şi pentru că numărul maşinilor este mult mai mare decât în anii trecuţi.

 

Deja ai votat!