spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTAngajări în spital după valul de plecări peste hotare

Angajări în spital după valul de plecări peste hotare

Spitalul Judeţean a scos la concurs 16 posturi vacante. Este vorba de nouă posturi la UPU SMURD, respectiv şase posturi de asistent medical debutant cu studii postliceale, două posturi de infirmier debutant şi un post de registrator medical, cu concurs pe 31 octombrie, dar şi de un post de asistent farmacie pentru Secţia Săveni-concurs 24 octombrie şi două posturi de asistenţi medicali debutanţi-concurs pe 26 octombrie.

Spitalul a mai vacantat două posturi de îngrijitor curăţenie pe secţia Oncologie, concurs pe 2 noiembrie şi un post de bucătar – concurs pe 4 noiembrie.

Şi pe Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a fost scos la concurs un post de asistent medical debutant, cu concurs pe 8 noiembrie.

Reprezentanţii unităţii sanitare încearcă să acopere astfel o parte din golurile rămase de migraţia masivă în străinătate a cadrelor medicale. În ultimii ani, sute de asistenţi şi zeci de medici şi-au luat concedii fără plată şi au plecat peste graniţă pentru a munci pe salarii de zeci de ori mai mari decât în ţară. Majoritatea acestora nu s-au mai întors însă la spital decât pentru a-şi da demisia. S-a ajuns astfel ca, pe multe secţii, o asistentă sau un medic să trebuiască să facă treaba a trei sau patru oameni. În ultimul an au fost organizate mai multe campanii de angajări, astfel că s-au mai acoperit unele posturi. Situaţia este în continuare gravă la Urgenţe şi pe secţii precum cardiologie sau interne, unde există şi deficit de medici, un doctor având în grijă şi 15 bolnavi, de două ori mai mult decât ar fi normal.

„Spitalul va organiza încă un concurs pentru angajarea unui medic specialist, iar la sfârşitul anului avem promisiunea din partea unui medic rezident angajat pe post că va veni la Botoşani, la cardiologie”, a menţionat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

În încercarea de a aduce medici la Botoşani, unitatea a anunţat că va cumpăra aparatură performantă. Totodată se lucrează la amenajarea de apartamente pentru aceştia la fostul centru de plasament „Elena Doamna”.

 

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...