Angajări în spital după valul de plecări peste hotare

Spitalul Judeţean a scos la concurs 16 posturi vacante. Este vorba de nouă posturi la UPU SMURD, respectiv şase posturi de asistent medical debutant cu studii postliceale, două posturi de infirmier debutant şi un post de registrator medical, cu concurs pe 31 octombrie, dar şi de un post de asistent farmacie pentru Secţia Săveni-concurs 24 octombrie şi două posturi de asistenţi medicali debutanţi-concurs pe 26 octombrie.

Spitalul a mai vacantat două posturi de îngrijitor curăţenie pe secţia Oncologie, concurs pe 2 noiembrie şi un post de bucătar – concurs pe 4 noiembrie.

Şi pe Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a fost scos la concurs un post de asistent medical debutant, cu concurs pe 8 noiembrie.

Reprezentanţii unităţii sanitare încearcă să acopere astfel o parte din golurile rămase de migraţia masivă în străinătate a cadrelor medicale. În ultimii ani, sute de asistenţi şi zeci de medici şi-au luat concedii fără plată şi au plecat peste graniţă pentru a munci pe salarii de zeci de ori mai mari decât în ţară. Majoritatea acestora nu s-au mai întors însă la spital decât pentru a-şi da demisia. S-a ajuns astfel ca, pe multe secţii, o asistentă sau un medic să trebuiască să facă treaba a trei sau patru oameni. În ultimul an au fost organizate mai multe campanii de angajări, astfel că s-au mai acoperit unele posturi. Situaţia este în continuare gravă la Urgenţe şi pe secţii precum cardiologie sau interne, unde există şi deficit de medici, un doctor având în grijă şi 15 bolnavi, de două ori mai mult decât ar fi normal.

„Spitalul va organiza încă un concurs pentru angajarea unui medic specialist, iar la sfârşitul anului avem promisiunea din partea unui medic rezident angajat pe post că va veni la Botoşani, la cardiologie”, a menţionat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

În încercarea de a aduce medici la Botoşani, unitatea a anunţat că va cumpăra aparatură performantă. Totodată se lucrează la amenajarea de apartamente pentru aceştia la fostul centru de plasament „Elena Doamna”.

 

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!