Locuri de parcare mai mici decât maşinile

0

Reabilitarea cartierului Maxim Gorki nu se bucură doar de aprecieri din partea celor care locuiesc în zonă. Deşi oamenii sunt mulţumiţi că au fost refăcute aleile şi trotuarele, nu acelaşi lucru pot spune şi despre locurile de parcare. Nemulţumirea este generată de dimensiunea acestora. Practic, unii au constatat că nu au cum să încadreze maşinile în spaţiul delimitat de constructor. „Parcă am fi la Cascadorii râsului. Nu înţelegem de ce cei din primărie nu au făcut măsurători corecte. Că nu era atât de complicat”, a spus un botoşănean.

Viceprimarul Marian Murariu este la curent cu nemulţumirile oamenilor. „Am văzut şi eu problema şi am cerut corectarea ei. Lângă Biserica «Sfântul Dumitru» sunt patru locuri perpendiculare pe axul drumului şi cinci locuri în spic. În ce priveşte locurile în spic, având în vedere că aleea de acces este foarte îngustă şi bordura înaltă, le-am solicitat celor de la Tehnic Asist să le facă într-un unghi care să favorizeze manevra de parcare şi să lase lăţimea corespunzătoare STAS-ului”, a spus Marian Murariu.

Potrivit acestuia, un loc de parcare perpendicular pe axul drumului trebuie să aibă lăţimea între 2,35 – 2,50 metri şi lungimea între 4,50 – 5 metri, iar cele laterale au o lungime minimă de 5,50 metri pentru a exista spaţiu de manevră.

Edilul a promis că va merge în zonă pentru a verifica dacă problemele semnalate de botoşăneni au fost remediate, adăugând că normal ar fi fost ca înainte de trasarea marcajelor să fie efectuate măsurători corecte.

Deja ai votat!
se încarcă...