Poliţistă acuzată de un tun de 40.000 de euro

0

Poliţista locală bănuită de trafic de influenţă rămâne după gratii. Curtea de Apel Suceava a respins ieri ca „nefondată” contestaţia formulată de Laura P. împotriva deciziei Tribunalului Botoşani prin care s-a dispus arestarea ei preventivă pentru 30 de zile. Prin urmare, aceasta va rămâne în arest până luna viitoare.

Între timp, anchetatorii au mai primit un denunţ, un alt botoşănean susţinând că femeia i-ar fi pretins 40.000 de euro pentru un alt aranjament. Cum suma este foarte mare, procurorii bănuiesc că la mijloc ar putea fi vorba o răzbunare şi i-au solicitat celui în cauză să vină cu dovezi.

În schimb, în urma investigaţiilor s-a descoperit că o familie păcălită ar fi una bătută de soartă, soţii, care suferă de unele deficienţe, având şi un copil bolnav de o afecţiune gravă. Surse apropiate anchetei susţin că femeia obişnuia să ceară sume de bani în funcţie şi de puterea financiară a celor care ajungeau la ea, undeva între 1.000 de euro şi câteva sute de euro, banii fiind pretinşi cu promisiunea că îi va ajuta cu obţinerea diplomei de bacalaureat sau cu obţinerea unei locuinţe ANL.

 

Dosar pornit de la o reclamaţie

 

Laura P. a fost ridicată joia trecută de procurori sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce un botoşănean, D.D., s-a prezentat în septembrie la Serviciul Judeţean Anticorupţie – Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) şi a făcut un denunţ. Potrivit acestuia, în perioada iulie-august 2016, femeia, care este agent în cadrul Poliţiei Locale, i-ar fi pretins 1.500 de euro, convingându-l că are influenţă asupra unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Poliţiei Locale Botoşani, persoană la care ar fi intervenit în vederea angajării lui D.D. ca poliţist local. În urma unor interceptări, procurorii au descins joi dimineaţă la serviciul acesteia, dar şi la locuinţa femeii, în urma percheziţiei domiciliare fiind descoperite înscrisuri pe baza cărora s-a ajuns şi la celelalte persoane păcălite.

Reţinută pentru 24 de ore, botoşăneanca a fost prezentată în faţa magistraţilor, care au dispus arestarea pentru 30 de zile. Laura P. este unul dintre cei mai vechi agenţi din cadrul Poliţiei locale, ea provenind din rândul foştilor gardieni publici, soţul ei lucrând în aceeaşi structură.

 

Deja ai votat!
se încarcă...