joi, septembrie 29, 2022
AcasăLocalBugetul pentru Casa Verde, suplimentat

Bugetul pentru Casa Verde, suplimentat

Numărul mare de solicitări depuse pentru Programul „Casa Verde” a determinat guvernul să suplimenteze cu 25% fondurile acordate celor care doresc să-şi monteze sisteme de încălzire bazate pe energie regenerabilă.

Decizia a venit după ce numărul solicitărilor a fost peste aşteptări, la Botoşani ajungându-se ca zeci de persoane să stea la cozi şi noaptea la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) doar pentru a fi sigure că vor prinde bani. Astfel, cota de 1,2 milioane lei acordată iniţial judeţului s-a epuizat în doar două zile, ajungând doar pentru 200 de dosare.

„Au fost înregistrate peste 370 de dosare, iar 32 au fost respinse. 203 dosare au primit deja acceptul de finanţare. Odată ce vom primi şi această suplimentare de 25%, vom procesa în continuare dosarele rămase”, a susţinut Eugen Mateciuc, directorul APM.

Motivele pentru care dosarele au fost respinse fac referire la acte incomplete sau chitanţe emise din 2012-2013, în condiţiile în care legea prevede că aceste chitanţe sunt luate în calcul după ce este aprobată cererea de finanţare.

Ieri, până spre seară, pe liste s-au mai înscris 26 de persoane, care au stat aproape toată ziua în frig şi în ploaie, fapt care le-a generat nemulţumirea, ajungându-se astfel la acuze de favorizare a unor persoane de către funcţionarii APM, situaţii negate de angajaţi.

Beneficiarii vor putea primi până la 3.000 de lei pentru a-şi instala panouri solare nepresurizate, până la 6.000 de lei pentru panouri solare presurizate sau până la 8.000 de lei pentru pompe de căldură (exclusiv pompele de căldură aer-aer).

Vor fi eligibile pentru finanţare cheltuielile de achiziţie a sistemelor de încălzire şi cele cu montajul şi punerea în funcţiune, inclusiv taxa pe valoarea adăugată aferentă.

 

– Roxana RUSU

rrusu@monitorulbt.ro

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.8 ° C
23.9 °
22.2 °
55 %
0.5kmh
100 %
joi
23 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
16 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Pentru că șoferii continuă să nu respecte indicatoarele rutiere, s-a trecut la următorul nivel.

EDITORIAL

Timpul ne face mereu surprize, dar nu toate îmbucurătoare. Iată, acum ne-a adus vestea tristă, logic posibilă, dar mereu neașteptată și cutremurătoare în cazul...

GÂNDUL ZILEI

Eminescologii toți Au dileme foarte mari: Oare plopii fără soț Or fi fost … celibatari? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...