Sute de slujbe vacante în judeţ

Ofertă generoasă pe piaţa muncii din judeţ şi nu numai. Potrivit unei situaţii transmise de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), zeci de angajatori au depus oferte cuprinzând peste 600 de locuri de muncă în judeţ şi alte 170 în ţară, în diferite domenii de activitate, atât în sistemul public cât şi în mediul privat.

În sistemul public, cele mai consistente oferte vin de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Spitalul Judeţean. Unitatea de asistenţă socială a scos la concurs 30 de posturi pentru îngrijitori clădiri, în timp ce unitatea spitalicească dispune de 16 posturi destinate infirmierilor, îngrijitorilor sau bucătarilor.

Angajări se fac şi în sistemul educaţional, mai multe unităţi de învăţământ din judeţ anunţând că au nevoie de cadre didactice sau îngrijitori clădiri. Mai multe primării şi Instituţia Prefectului vor să angajeze consilieri, în timp ce Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) se află în căutarea unui inspector asistent, iar Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) a unui îngrijitor spaţii verzi.

În mediul privat continuă să domine ofertele din confecţii, construcţii, alimentaţie publică sau comerţ.

La Botoşani caută salariaţi şi angajatori din Iaşi, Neamţ, Timiş, Vâlcea, Satu Mare, Oradea şi Bucureşti. Aceştia au nevoie de persoane calificate în mai multe domenii de activitate, printre care construcţii, alimentaţie publică sau industria lemnului. În funcţie de studiile absolvite, experienţă sau tipul contractului de muncă, salariile oferite sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei.

Aproximativ 7.000 de şomeri figurează în bazele de date ale AJOFM, din care puţin peste 1.000 beneficiază şi de indemnizaţie.

 

– Roxana RUSU

rrusu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!