Candidaţi la poliţie opriţi de psihologi

0

Sita a început să cearnă în concursul organizat de Poliţia Română pentru angajarea a 31 de agenţi din sursă externă.

Astfel, după primul hop, dintre cei 266 de candidaţi înscrişi la start, 54 au fost eliminaţi fie pentru că nu au promovat testarea psihologică, fie pentru că nici nu s-au prezentat la aceasta.

Conform calendarului stabilit de MAI, până joi candidaţii vor trebui să aducă fişele medicale şi numai cei care au primit verdictul „apt medical” vor intra în concursul propriu-zis. Astfel, lista finală cu toţi concurenţii va fi cunoscută abia la finele acestei săptămâni, după ce comisiile de concurs vor verifica, în perioada 28-29 octombrie corectitudinea întocmirii dosarelor de recrutare a candidaţilor.

Lista candidaţilor ale căror dosare au fost acceptate, precum şi lista candidaţilor a căror candidatură a fost invalidată, urmează a fi postate pe pagina de internet a IJP, bt.politiaromana.ro, Secţiunea carieră – Posturi scoase la concurs, precum şi la avizierul unităţii.

La concurs pot participa numai candidaţii ale căror dosare de recrutare sunt complete şi corect întocmite. Astfel, cei care vor fi validaţi vor trebui să susţină o probă sportivă, iar cei care vor promova testarea şi vor fi declaraţi admişi vor trebui să susţină o lucrare scrisă.

Durata de rezolvare a testului este de maxim trei ore, iar pentru a fi declarat „admis” candidatul trebuie să obţină minim nota 7.00.

Distribuţia pe posturi se va face în ordinea mediilor, începând cu nota cea mai mare de la proba scrisă. În total, pentru încadrarea directă din rândul civililor sunt scoase la concurs 31 de posturi.

 

– Sebastian GHEORGHIU

Deja ai votat!
se încarcă...