Eroi comemoraţi de Ziua Armatei

ziua-armatei-31 ziua-armatei-37 ziua-armatei-50 ziua-armatei-58 ziua-armatei-73

Ieri, cu prilejul Zilei Armatei Române, oficiali din administraţia locală, reprezentanţi ai structurilor MAI, politicieni, feţe bisericeşti şi botoşăneni de toate vârstele le-au sărbătorit pe cadrele militare în cadrul unei ceremonii organizate în faţa Monumentului Eroilor celui de-al Doilea Război Mondial.

După intonarea imnului de stat, un sobor de preoţi a oficiat un scurt moment religios în memoria celor căzuţi la datorie. Cadrele militare au punctat apoi faptul că armata română este pregătită pentru a interveni cu promptitudine de câte ori se va impune acest lucru.

„În acest an, Ministerul Apărării Naţionale (n.r. MApN) acţionează cu hotărâre pentru îndeplinirea celor patru priorităţi strategice”, a fost un fragment din mesajul transmis de reprezentanţii Garnizoanei Botoşani, făcând referire, printre altele, la alinierea structurii armatei şi a managementului resurselor sale la cele mai bune practici NATO şi la consecinţele generate de noul mediu de securitate.

Ceremonia a continuat cu depunerea de coroane la Monumentul Eroilor, aceeaşi acţiune având loc şi la monumentul de la Cimitirul Pacea, dar şi la bustul generalului Gheorghe Avramescu.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, în aplauzele celor prezenţi.

Ziua Armatei Române se sărbătoreşte în fiecare an pe 25 octombrie, dată la care, în 1944, Transilvania de Nord a fost eliberată de sub ocupaţia horthistă, în urma bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este prevăzută într-un decret din 1959.

 

– Roxana RUSU

Deja ai votat!