miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăLocalJudeţul scapă de alerta de secetă

Judeţul scapă de alerta de secetă

Judeţul Botoşani va ieşi din starea de alertă generată de secetă.

Ajutate şi de ploile din ultima perioadă, cele 35 de primării afectate de lipsa apei au renunţat la a mai cere prelungirea măsurii luate în urmă cu 30 de zile.

Aceasta le-a permis să facă o serie de lucrări, cum ar fi forarea de puţuri de mare adâncime, fără licitaţii. „Cele mai afectate comune, Adăşeni şi Avrămeni, vor să se racordeze la conducta de apă prin noua aducţiune din Prut, care alimentează şi oraşul Săveni. În celelalte localităţi, rezervele de apă din sol sunt destul de bune la ora actuală”, a susţinut prefectul Dan Nechifor.

Mai mult, acesta a anunţat că pe site-ul Ministerului Agriculturii se află în dezbatere publică un proiect privind acordarea ajutoarelor de minimis în ce priveşte sectorul de irigaţii.

Practic, organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii (OUAI), vor putea beneficia în perioada 2017-2019 de sprijin pentru plata energiei electrice şi a apei consumate pentru sistemul de irigaţii.

„Sprijinul financiar este echivalentul a 200.000 de euro, adică aproximativ 900.000 de lei pentru fiecare beneficiar. Cererile se vor putea depune la Direcţia Judeţeană de Agricultură”, a mai spus prefectul.

La nivelul judeţului, există OUAI-uri la Conceşti-Hudeşti şi Curteşti, care irigă aproximativ 2.000 de hectare.

Potrivit prefectului, o a treia organizaţie va fi înfiinţată în zona Mihălăşeni, unde va fi pusă în funcţiune amenajarea Horia-Liveni-Manoleasa şi vor fi irigate peste 6.700 de hectare de teren.

Există posibilitatea să apară structuri similare şi în zonele Stânca, Săveni, Hăneşti şi în aval de Cătămărăşti.

 

– Roxana RUSU

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
28.7 ° C
28.8 °
25.5 °
23 %
3.9kmh
0 %
mie
29 °
joi
28 °
vin
28 °
sâm
28 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot metoda asta e cel mai bun antifurt.

EDITORIAL

În urmă cu ani și ani am simțit o oarecare umbră de simpatie pentru Viorel Cataramă atunci când, invitat fiind la emisiunea lui Robert...

EPIGRAMA ZILEI

Tragem în această zi O concluzie amară: În scurt timp, vom deveni Niște ... pierde-vară!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...