Şoferiţă penală trimisă la muncă

A vrut să meargă la o nuntă cu maşina, dar s-a ales cu o condamnare la închisoare cu suspendare. Ba mai mult, ca să scape de puşcărie, va trebui să muncească două luni pe gratis.

Şi nu oriunde, ci la Primăria Corni sau la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri. Asta a păţit Liliana Andrei, o tânără în vârstă de 32 de ani, din Botoşani, care a urcat la volan fără să aibă permis de conducere şi a produs un accident rutier.

Trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, femeia a recunoscut totul şi a regretat cele întâmplate, dar magistraţii nu au iertat-o şi au condamnat-o la opt luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis. În plus, timp de doi ani, ea va fi supusă unui termen de supraveghere în care va trebui să respecte mai multe măsuri, printre care şi frecventarea unui de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Botoşani.

Potrivit documentelor aflate la dosar, Liliana Andrei a fost invitată pe 12 septembrie 2015 la o nuntă şi l-a rugat pe un prieten să-i împrumute BMW-ul. A urcat la volan, cu toate că nu avea permis, şi a plecat la drum, spre fostul Cinematograf „Luceafărul”, unde trebuia să se întâlnească cu un amic, care să preia autoturismul.

Totul a fost bine până în intersecţia de lângă Biserica „Sfântul Spiridon”, unde tânăra, care venea cu BMW-ul de pe Strada Independenţei, dinspre mall, nu a mai oprit pentru a se asigura şi a intrat în plin într-o autoutilitară, care circula regulamentar pe strada Ion Pillat, dinspre Biserica „Sfântul Gheorghe” spre fosta Şcoală generală nr. 3.

În urma impactului, autoutilitara s-a răsturnat, iar o femeie care se afla în cabină a fost rănită uşor. Ambele maşini au fost distruse, pagubele fiind de ordinul miilor de lei.

 

 

 

– Sebastian GHEORGHIU

Deja ai votat!