Statul anulează comerţul cu locuinţe ANL

Vicepremierul Vasile Dîncu a anunţat ieri că locuinţele ANL nu se mai vând, deoarece statul are nevoie de o rezervă de spaţii locative pentru cazurile sociale, dar şi pentru situaţii de urgenţă. Totodată, Vasile Dâncu a precizat că tinerii trebuie să se gândească la ANL ca la nişte locuinţe temporare, de unde să se mute peste o perioadă.

Acesta a mai adăugat că noua lege a locuinţelor va fi finalizată în această toamnă, după care va fi înaintată Parlamentului pentru adoptare.

La Botoşani sunt aproximativ 800 de locuinţe ANL. Până la această dată Locativa, societatea care administrează fondul locativ al municipiului, a primit 56 de cereri de la chiriaşi care ar fi dorit să devină proprietari, însă nu a fost finalizată nicio tranzacţie.

„Noi tocmai intenţionam să facem cărţile funciare şi să stabilim preţurile după noile norme. Oricum, erau preţuri mari. O garsonieră ajungea la 23.000 de euro, un apartament cu două camere la 32.000 de euro, iar unul cu trei camere la 37.000 – 38.000 de euro. Chiar şi unii chiriaşi au spus că preţurile sunt mari”, a precizat Florinel Gornea.

Directorul Locativa a mai adăugat că despre vânzarea locuinţelor ANL se vorbeşte de câţiva ani, însă la nivel naţional s-au vândut până în 50 de spaţii locative.

Tot Vasile Dîncu a adăugat că trebuie construite mai multe locuinţe ANL, fie în parteneriat cu primăriile, fie în parteneriat public privat.

 

– Virginia CONSTANTINIU

Deja ai votat!