Botoşăneancă premiată la un festival de muzică

Trofeul Festivalului-concurs Naţional „Ileana Sărăroiu” de la Târgovişte a fost acordat unei botoşănence.

Simona Mazăre, în vârstă de 21 de ani, a participat în weekend, alături de alţi 23 de tineri interpreţi de folclor, la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului-concurs Naţional „Ileana Sărăroiu” de la Târgovişte, unde i s-a acordat trofeul festivalului, interpretând, din repertoriul personal, doina „ Pârâiaş cu apă lină” şi cântecul „Doamne, rău m-am înşelat”, cu acompaniamentul instrumental al Orchestrei Profesionale „Chindia”. Concurenţii au avut de interpretat un cântec cu acompaniament şi o baladă sau o doină fără acompaniament, ambele specifice zonei etnofolclorice din care provin sau o piesă din repertoriul Ileanei Sărăroiu.

„A fost un festival frumos organizat şi m-am simţit minunat. Nu m-am aşteptat nici o clipă să obţin marele premiu fiindcă a fost o concurenţă destul de strânsă. M-am bucurat mult că am reuşit sa fiu eu fericita câştigătoare a trofeului şi să îi fac mândri pe toţi cei care îmi sunt alături, care mă sprijină. Acest important şi frumos premiu reprezintă pentru mine un nou pas în ascensiunea mea artistică”, a declarat Simona Mazăre.

Tânăra botoşăneancă este absolventă a Liceului de Arte „Ştefan Luchian” din Botoşani şi actualmente este studentă în anul III la secţia Muzicologie din cadrul Universităţii Naţionale de Artă „George Enescu” din Iaşi.

 

 

Deja ai votat!