sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTScandalul de la „Vasilache” tranşat de consilieri

Scandalul de la „Vasilache” tranşat de consilieri

Situaţia de la Teatrul „Vasilache” tinde să intre în normalitate. Ieri, consilierii locali au validat rezultatul evaluării activităţii directorului Teatrului „Vasilache”, Floricel Aioniţoaei, pe anul 2014. Comisia de evaluarea, alcătuită din doi consilieri locali şi trei reprezentanţi ai mediului cultural, l-a notat cu 3,50 pe managerul instituţiei, rezultat menţinut şi de comisia de contestaţii.

Nota foarte mică va duce la încetarea contractului de management al lui Floricel Aioniţoaei, iar acest lucru nemulţumindu-i pe consilierii liberali. Consilierul Mihai Ştefan s-a arătat contrariat de faptul că managerul unei instituţii de cultură, care are ani de experienţă în spate ca actor, a fost notat de unul dintre membrii comisiei, consilier local, cu nota 2,50 la interviu, în timp ce de la specialişti în cultură, profesori universitari, managerul teatrului pentru copii a obţinut o notă mai mare.

Unul dintre aleşii municipali care a făcut parte din comisia de evaluare a activităţii managerului de la Teatrul „Vasilache” a fost social-democrata Andreea Buiuc. Aceasta a ţinut să dea o replică la cele spuse de Mihai Ştefan, aducând în discuţie situaţia conflictuală de la Teatrul de păpuşi, precum şi intenţia mai multor actori de a-şi da demisia. „Sunt cetăţean al acestui oraş şi îmi doresc ca Teatrul «Vasilache» să funcţioneze. În contextul actual, piese de teatru nu se mai fac, sunt piese înregistrate din a nu ştiu câta stagiune. Actorii nu mai vor să joace. Dacă vreţi să se închidă teatrul…”, a spus Andreea Buiuc.

Şi consilierul liberal Eugen Ţurcanu a pus la îndoiala rezultatul evaluării. „Observ că domnişoara Buiuc se pricepe astăzi la tot. Urmează să se ocupe şi de fotbal şi înţelege administraţia oraşului perfect. Am văzut că dânsa şi domnul Chiru sunt experţi în cultură. Mi se pare o făcătură în întreaga procedură pe care aţi făcut-o. Mi se pare o chestie lipsită de bun simţ şi profesionalism”, a afirmat Eugen Ţurcanu.

Declaraţiile celor doi consilieri liberali au fost susţinute şi de primarul Cătălin Flutur, care a spus: „Nu cred că există un singur manager din judeţ şi din ţară care să ia o notă de 3,50, decât dacă se doreşte lucrul acesta. Nu cred că a fost atât de slab. S-a dorit lucrul acesta”. Acesta, însă a reamintit că la această instituţie au fost probleme, iar teatrul nu funcţionează cum trebuie.

Până la urmă, proiectul vizând rezultatul evaluării a fost votat de 14 consilieri locali, majoritatea de la PSD. Liberalii Eugen Ţurcanu, Ştefan Mihai, Andrei Amos au votat împotrivă, în timp ce Gabriel Alecsandru, Maricel Maxim, Daniel Botezatu şi Paul Octav s-au abţinut de la vot.

După ce hotărârea votată ieri va primi avizul de legalitate de la Instituţia Prefectului, primarul îl va numi director interimar pe actorul Florin Iftode, care se va ocupa de destinele Teatrului „Vasilache” până la organizarea unui concurs. Acesta a mai fost manager interimar al instituţiei în perioada în care Floricel Aioniţoaei a fost suspendat de fosta conducere a Primăriei.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.9 ° C
4.6 °
-0 °
94 %
1.4kmh
16 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...