Copil strivit de un copac

0

copil-ucis-suharau-5 copil-ucis-suharau-4 copil-ucis-suharau-3 copil-ucis-suharau-2 copil-ucis-suharau-1Un copil în vârstă de 15 ani din Suharău şi-a găsit sfârşitul în urma unui accident cumplit. Băiatul a mers ieri dimineaţa împreună cu tatăl său, dar şi cu alţi săteni în pădurea de lângă sat pentru a aduna crengi uscate ca să aibă ce pune pe foc. La un moment dat, copilul, rămas singur lângă căruţă, a văzut câteva crengi uscate în apropiere şi gândindu-se că şi-ar putea ajuta familia, a plecat să le adune. În timp ce le strângea, o bucată dintr-un copac s-a desprins şi a căzut peste el.

Speriaţi de zgomot, sătenii au alergat să vadă dacă băiatul a păţit ceva. „Noi eram mai la distanţă. Tatăl era cu noi şi am auzit un ţipăt şi apoi un zgomot puternic. Am alergat spre el şi l-am găsit sub copac. L-am scos repede şi am chemat ambulanţa”, a povestit Ion Andrieş, unul dintre martorii tragediei.

La faţa locului a ajuns un echipaj cu medic de la SJA, care, însă, nu a mai putut face nimic pentru copil, capul acestuia fiind aproape strivit de trunchiul copacului. „Din păcate, în momentul în care s-a ajuns la faţa locului nu se mai putea face nimic pentru salvarea pacientului. Traumatismele suferite de acesta au fost incompatibile cu viaţa”, a precizat un asistent din cadrul SJA Botoşani.

Moartea băiatului i-a provocat o durere imensă tatălui, care aproape s-a prăbuşit când şi-a văzut fiul fără suflare. De altfel, bărbatul a avut nevoie de îngrijiri pentru a putea depăşi şocul iniţial.

Sătenii susţin că tatăl şi fiul munceau cot la cot pentru a aduce bani acasă. Sătenii susţin că adolescentul obişnuia să meargă în pădure cu părintele pentru a aduna lemne de foc, iar vara pentru a culege fructe de pădure, pe care apoi le vindeau. „Sunt oameni săraci, dar muncitori. Mai au acasă şase copii. Nu l-am văzut o dată să facă scandal sau să fie beat. Băiatul care era cu el mergea tot timpul şi îl ajuta la muncă pentru a aduce un venit în familie”, a povestit Mihai Pop, unul dintre vecinii familiei.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz şi au întocmit un dosar pentru ucidere din culpă.

 

 

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...