Denunţătorul lui Ţurcanu iertat de o amendă

Omul de afaceri Marcel Bîrsan, cel care l-a denunţat la DNA pe fostul preşedinte al CJ, Florin Ţurcanu, a fost „iertat” de instanţa de judecată de o amendă judiciară de 1.000 de lei.

Pe 18 octombrie, Bîrsan a fost citat la Tribunalul Botoşani pentru a fi audiat ca martor în procesul lui Ţurcanu, însă nu s-a prezentat la termen informând instanţa că a fost nevoit să plece la Sibiu, pentru a participa la înhumarea unui unchi de-al său. Scuza nu a ţinut în faţa magistraţilor, care au considerat că acesta lipseşte nejustificat şi l-au amendat cu 1.000 de lei. Săptămâna trecută, însă, Marcel Bîrsan a fost la proces şi audiat, ocazie cu care a contestat şi sancţiunea, iar luni, un alt complet de judecată a analizat motivele invocate de acesta şi a dispus anularea amenzii.

Marcel Bîrsan a intrat în colimatorul procurorilor DNA – Serviciul teritorial Suceava în toamna anului trecut, când a fost audiat ca suspect în dosarul penal care îl viza pe Florin Ţurcanu. La prima invitaţie nu a recunoscut nimic, dar ulterior, în decembrie 2015, procurorii au descins la domiciliul acestuia, iar în urma percheziţiei au găsit o agendă cu mai multe notiţe, în care menţionase evoluţia lucrărilor şi plăţile făcute pentru ridicarea casei din Aleea Pajiştei din municipiu, construită prin intermediul unei firme paravan, pe numele socrului fostului preşedinte al CJ.

Reaudiat, acesta a recunoscut că locuinţa ar fi fost ridicată în fapt la solicitarea lui Florin Ţurcanu, din bani proprii, urmând ca la final să primească în schimb o serie de lucrări finanţate de la bugetul CJ. În urma acestui denunţ, Florin Ţurcanu a fost ridicat, arestat şi ulterior trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Marcel Bîrsan a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

 

 

 

Deja ai votat!