Social-democraţii fac legea în Zona Metropolitană

0

Social-democraţii vor controla activitatea Zonei Metropolitane Botoşani. În ultima şedinţă a CL, aleşii PSD şi-au impus punctul de vedere în privinţa consilierilor care vor face partea din CA-ul acestei structuri asociative.

Mihai Tincu a propus ca reprezentanţii CL să fie desemnaţi prin vot secret. Liberalii nu au fost de acord şi le-au reproşat social-democraţilor că vor să deţină controlul în Zona Metropolitană. Ei au propus ca pe lângă cei 12 consilieri PSD, să fie încă opt de la PNL, dat fiind faptul că deliberativul local trebuia să desemneze 20 de reprezentanţi. Cum Marius Oroşanu şi Cătălin Boboc nu erau prezenţi la şedinţă, iar Andrei Amos şi-a anunţat intenţia de a nu fi implicat în activitatea de la Zona Metropolitană, rămăseseră fix 20 de consilieri pentru Zona Metropolitană. Numai că altele erau calculele social-democraţilor, ei dorind excluderea din CA-ul Zonei Metropolitane a anumitor liberali.

Au urmat minute bune de discuţii în contradictoriu. „Mergeţi şi fiţi responsabili de ceea ce se întâmplă la Zona Metropolitană, care este moartă de trei ani. Este condusă de doi membri PSD, domnul Florin Egner şi Cristina Roşu, care în vară au făcut campanie pe bani publici. Mergeţi şi responsabilizaţi-vă colegii, poate că în următorii ani produc şi ei ceva”, a spus Cătălina Lupaşcu, alesul local care a fost foarte vocal şi în fostul CL în ceea ce priveşte activitatea Zonei Metropolitane.

În cele din urmă, s-a trecut la votul secret. Mihai Tincu a anunţat că Eugen Ţurcanu, Cătălina Lupaşcu şi Marius Oroşanu au obţinut cele mai puţine voturi, câte nouă, astfel că nu vor face parte din structura decizională a Zonei Metropolitane.

Cătălin Flutur a întrebat ce se întâmplă dacă unul dintre consilierii votaţi vor refuza să facă parte din CA-ul Zonei Metropolitane, cine îl va înlocui, iar răspunsul l-a dat pesedistul Mihai Tincu: „structura poate funcţiona şi cu 19 consilieri”. Acesta a adăugat că, dacă situaţia o va impune, cele două grupuri politice din CL vor purta noi negocieri.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...