Logodnici în stare gravă după un incendiu

 

 

Doi tineri care se pregăteau de nuntă au ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident nefericit. Ramona G. de 23 de ani şi viitorul soţ, Adrian M. de 25 de ani, erau acasă, în satul Coştiugeni, iar la un moment dat bărbatul a încercat să transfere un amestec de benzină, folosit la drujbă, dintr-un recipient mai mare într-unul mai mic. Totul deasupra plitei în care ardea focul. Din nefericire, câteva picături picate pe sobă au făcut ca recipientul pe care tânărul îl ţinea în mână să se aprindă. Câteva bucăţi din plasticul incandescent au căzut pe pătura cu care era învelită tânăra, aprinzând-o. Tânărul s-a speriat şi a reacţionat cum nu se putea mai rău, a sărit pe geamul camerei, tăindu-se în zona abdominală.

În acest timp, fata a încercat să stingă focul, însă nu a reuşit. Când a realizat că este în pericol, prietenul a intrat în casă şi a tras-o şi pe ea afară. O ambulanţă a ajuns în scurt timp la faţa locului, de unde i-a preluat pe cei doi, în întâmpinare fiind trimis şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD, care a preluat-o pe tânără şi a adus-o în Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde a fost intubată şi sedată. Tot la Urgenţe a ajuns şi bărbatul. „Pacienta era în stare mai gravă, medicii noştri încercând să o stabilizeze, iar bărbatul prezintă o intoxicaţie cu monoxid de carbon şi contuzii şi plăgi tăiate la nivelul toracelui şi abdomenului”, a precizat medicul Petre Rădăuceanu, şeful UPU-SMURD Botoşani.

Ulterior, fata, diagnosticată cu arsuri de gradul II pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului, respectiv coapse, zona lombară şi membre, precum şi căile aeriene superioare, a fost intubată şi trimisă la Iaşi, cu elicopterul SMURD.

 

Tinerii se pregăteau să plece în Anglia

 

Cei doi tineri erau pregătiţi să plece în străinătate, hotărâţi să strângă bani pentru a-şi face un viitor împreună. „Peste două zile urmau să plece în Anglia, la muncă. Au fost un an în Cehia cu contract de muncă şi acum au găsit de lucru în Anglia”, a spus tatăl băiatului.

Camera în care dormeau cei doi a ars aproape în totalitate, incendiul fiind stins, însă, înainte de a fi nevoie de intervenţia pompierilor.

 

Deja ai votat!