Poliţie în alertă pentru doi câini dispăruţi

0

 

Agresiunile asupra animalelor continuă în judeţ. Doi metişi de talie mică au dispărut din curtea unui localnic din Curteşti, iar proprietarul crede că au fost ucişi. „Cineva mi-a luat căţeii şi i-a omorât. Părinţii mei au găsit doar sânge şi nicio urmă de căţei. Nu era vreo posibilitate ca aceştia să iasă, totul fiind încuiat. Este îngrijorător dacă cineva scapă nepedepsit pentru aşa ceva”, a spus Alina C, proprietara câinilor.

Agresiunea ar fi avut loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, când la domiciliu nu se afla nimeni, proprietarii fiind plecaţi în Anglia. Cei doi căţei erau microcipaţi, erau vaccinaţi şi aveau carnete de sănătate. „I-am crescut în casă, dar a trebuit să plec din ţară şi i-am lăsat în curte. Erau într-un ţarc, în care aveau cuşca şi nu aveau pe unde să iasă. Părinţii mei şi socrii mergeau în fiecare zi şi le duceau mâncare, iar sâmbătă nu i-au mai găsit”, a adăugat tânăra.

În urma unui apel la 112, cazul a fost preluat de Serviciul arme, explozivi şi substanţe toxice, existând suspiciuni că cei doi câini ar fi fost împuşcaţi. Ieri, însă, această ipoteză a fost eliminată, cercetările continuând sub aspectul comiterii infracţiunii de furt. „Putem spune cu certitudine că nu au fost focuri de armă. Sunt indicii, însă, că ar fi fost o încăierare între câini, de acolo provenind şi urmele de sânge. Totodată, nu au fost găsite urme de forţare care să conducă spre ipoteza că ar fi fost o intrare prin efracţie”, a declarat Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Cazul vine după ce în aprilie 2016, un tânăr de 26 de ani, din Mihălăşeni s-a ales cu un dosar penal pentru agresiune asupra animalelor, după ce a mutilat câinele vecinilor. Sub pretextul că patrupedul l-ar fi trezit din somn, tânărul l-a capturat şi l-a bătut cu un băţ provocându-i mai multe leziuni.

O altă anchetă a fost declanşată în februarie 2016, în comuna Mihai Eminescu, după ce mai mulţi câini au fost împuşcaţi, iar leşurile au fost aruncate într-o mlaştină de lângă sat şi într-o adăpătoare pentru vite.

 

 

Deja ai votat!