duminică, aprilie 2, 2023
AcasăLocalTragedie într-o intersecţie capcană

Tragedie într-o intersecţie capcană

 

Netaenţia şoferilor, dar şi ignoranţa autorităţilor transformă unele intersecţii din judeţ în “fabrici” de accidente grave. Una dintre acestea este cea dintre drumul naţional Botoşani – Săveni şi drumul judeţean Coşteşti-Roşiori, unde periodic au loc evenimente soldate cu răniţi grav. Cel mai recent dintre acestea a avut loc ieri, atunci când trei persoane au ajuns la spital, în urma coliziunii între două autovehicule.

Şoferul unui autoturism Volkswagen Touran, care mergea pe drumul judeţean, dinspre Costeşti spre Roşiori, nu a oprit în dreptul indicatorului STOP, când a ajuns la intersecţia cu drumul naţional. A nimerit exact în microbuzul societăţii LYK, ce efectua o cursă regulată pe traseul Botoşani-Săveni-Ripiceni. În urma impactului violent, autoturismul a fost răsucit cu faţa spre Costeşti şi aruncat în şanţ, iar şoferul acestuia şi doi pasageri din microbuz au suferit traumatisme, fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital pentru investigaţii.

La faţa locului au ajuns şi pompierii, pentru înlăturarea pericolului de incendiu, dar şi poliţiştii, care în urma cercetărilor efectuate au spus că totul a avut loc pe fondul neatenţiei.

În ultimii ani, în intersecţia cu pricina au avut loc mai multe accidente. Deşi există indicatoare rutiere, unii şoferi care vin pe drumul judeţean 296 dinspre Costeşti sau Roşiori nu mai opresc pentru a acorda prioritate celor care vin pe drumul naţional. În urmă cu mai bine de un an, de exemplu, primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, a ajuns la spital, după ce Volkswagen-ul Passat în care se afla a fost izbit din lateral de un Opel condus de directorul adjunct al Şcolii „Spiru Haret” din Dorohoi, Lucian Agavriloaie, care, fiind şi arbitru de fotbal, se grăbea să ajungă la Truşeşti, la un meci din campionatul judeţean şi nu i-a mai acordat prioritate.

 

Măsuri rămase la stadiul de promisiune

 

O altă zonă cu problemă este intersecţia dintre drumurile Botoşani-Vorona şi Cristeşti-Curteşi, acolo unde au avut loc mai multe accidente mortale. În urma unuia dintre acestea, doi copii din Vorona au rămaşi orfani. După fiecare tragedie, autorităţile au promis că vor lua măsuri pentru ca acestea să nu se mai întâmple. S-a vorbit despre faptul că marcajele existente acum sunt exact în intersecţie, iar şoferii care vin cu viteză şi nu cunosc drumul nu mai au timp să vadă şi atenţionările, fiind nevoie de marcaje rutiere de atenţionare, panouri cu limitare de viteză şi denivelări sau benzi rezonatoare înainte de intersecţia propriu zisă. Niciuna dintre aceste măsuri nu a fost pusă în practică.

Ani la rând o zonă predispusă accidentelor era şi intersecţia dintre DJ 208 C cu DJ 208 I, la Joldeşti, acolo unde s-a optat pentru varianta unui sens giratoriu.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
9.1 ° C
11.6 °
8.9 °
93 %
3.4kmh
100 %
Dum
15 °
lun
9 °
mar
2 °
mie
3 °
joi
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încep să fie prea populare trotinetele astea. Ori o fi serviciul de pază.

EDITORIAL

Faptul că nicio funcție de conducere din instituțiile statului român nu se ocupă decât cu pedigri politic este una din principalele cauze care duc...

EPIGRAMA ZILEI

Nu e nicicum uns de zei Ci cu multă alifie Pentru că bani frumușei Face când … nu scrie! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...