Chirii mai mari de cinci ori propuse la ANL

 

Reprezentanţii Locativa au finalizat calculele necesare stabilirii noilor chirii care vor fi plătite de botoşănenii care locuiesc în blocurile ANL. Potrivit celor precizate de Florinel Gornea, în cazul apartamentelor cu două camere şi trei camere, chiria va varia între 480 şi 500 de lei lunar, pentru cei cu vârsta peste 35 de ani, şi între 380 şi 390 de lei pentru cei care au sub 35 de ani.

În cazul garsonierelor, cuantumul chiriei va fi de maxim 270 de lei (pentru persoanele cu vârsta sub 35 de ani), respectiv de maxim 370 de lei (pentru chiriaşii cu vârsta peste 35 de ani). „Aceste valori sunt maxime şi aşteptăm să vedem ce vor decide consilierii locali”, a precizat oficialul.

La această dată, chiria pentru o garsonieră este de 60 de lei, 80-85 de lei pentru un apartament cu două camere, 90-110 lei pentru trei camere, respectiv până la 120 de lei pentru un apartament cu patru camere.

Noile chirii sunt stabilite în baza unor norme apărute pe 29 iulie 2016 şi care impun diferenţe între chiriaşii sub 35 de ani şi cei peste 35 de ani. La cei peste 35 de ani se ţine cont şi de venitul pe membru de familie. În rest, în calcul va fi luată suprafaţa desfăşurată a locuinţei, în condiţiile în care până acum s-a ţinut cont de suprafaţă utilă.

 

Deja ai votat!