Comedie de Nae Caranfil la Cinema „Unirea”

Până joi la ora 17.00, la Cinematograful „Unirea” va rula filmul „6,9 pe scara Richter”. Pelicula este o comedie cu accente muzicale şi este prima la care Nae Caranfil semnează scenariul, regia, muzica şi versurile.

„Ar fi putut fi o dramă cumplită despre depresii clinice, cutremure şi bătrâneţe. În schimb, a ieşit o comedie despre toate acestea care până la urmă se transformă într-un musical… Am pornit de la ideea unei relaţii tată/fiu în care tatăl este tânăr, iar fiul bătrân. Asta însemnând că tatăl are comportamentul unui tânăr, în timp ce fiul se confruntă anevoie cu criza vârstei mijlocii”, a spus Nae Caranfil.

Filmul îi are în rolurile principale pe Laurenţiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban şi Simona Arsu, iar alături de aceştia mai apar Miruna Biléi, Adrian Văncică, Tache Florescu, Alexandru Papadopol, Ovidiu Niculescu, Lucian Ifrim sau Gelu Colceag.

Fiul (Laurenţiu Bănescu) este un tânăr actor de teatru care navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de musical, o nevastă geloasă până la depresie (Maria Obretin) şi obsesia marelui cutremur devastator. Însă „adevăratul” cutremur pentru el se dovedeşte a fi re-apariţia intempestivă a propriului tată (Teodor Corban), după decenii de absenţă.

Nae Caranfil a scris şi regizat şase lungmetraje.

Deja ai votat!