Proiect pentru o nouă şosea de centură

Sala de şedinţe a Consiliului Municipal Botoşani a găzduit ieri o şedinţă în cadrul căreia a fost prezentat proiectul ce vizează realizarea unei rute ocolitoare de transport rutier. Aceasta ar urma să preia traficul greu spre Iaşi sau Suceava, cu ocolirea municipiului Botoşani, prin zona Lebăda, pe terenul unităţii militare din zona Petru Rareş, cu ieşire în zona Dedeman. Acest proiect este inclus în strategia de dezvoltare a Zonei Metropolitane Botoşani.

Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane, a explicat că alături de o echipă de specialişti în proiecte de drumuri şi de conducerea Primăriei Curteşti a parcurs ieri pe jos traseul de aproximativ şase kilometri.

„Intenţionăm ca în şase luni să avem un studiu de fezabilitate, un studiu de trafic, avize de la furnizorii de utilităţi. În final, vom discuta despre domeniul public şi privat pe care va fi trasat drumul. O să avem discuţii la nivelul primăriilor Botoşani şi Curteşti, dar şi al altor instituţii”, a declarat Florin Egner.

Iniţiatorii proiectului speră ca acesta să fie finanţat de Ministerul Transporturilor. O altă variantă de finanţare ar fi Programul Operaţional Regional axa prioritară 1, sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor poli de creştere din domeniul de intervenţie. Se estimează că acest proiect, cu o valoare de 2,5 milioane euro, va fi realizat în patru-cinci ani.

Din Zona Metropolitană fac parte municipiul Botoşani, oraşul Bucecea şi comunele Băluşeni, Curteşti, Mihai Eminescu, Răchiţi, Roma, Stăuceni şi Vlădeni.

Deja ai votat!