Răniţi salvaţi din maşini răsturnate

Două persoane au fost transportate, ieri dimineaţă, la spital, după ce au fost victimele unui accident rutier. Evenimentul s-a petrecut pe drumul Botoşani-Suceava, când şoferul unui Fiat, un bărbat în vârstă de 61 de ani, care se îndrepta dinspre Corni spre Botoşani, a intrat într-o depăşire, în zona localităţii Hudum, însă la un moment dat s-a speriat că nu mai poate efectua manevra până la capăt, deoarece veneau maşini din faţă şi a frânat brusc pentru a se încadra din nou pe banda lui de mers. Din păcate însă, acesta a pierdut controlul volanului, maşina izbindu-se violent într-un cap de pod şi apoi răsturnându-se pe o parte.

În urma impactului, atât şoferul, cât şi un pasager de 84 de ani care se afla în autovehicul au rămas încarceraţi. Au fost scoşi de un echipaj de pompieri şi predaţi ambulanţelor, care i-au transportat la spital. „Pasagerul prezenta un traumatism cranio-cerebral acut, traumatism de coloană cervicală şi excoriaţii frontale şi la mâna dreaptă. A fost stabilizat şi s-a decis direcţionarea lui către Neurochirurgie Iaşi pentru o evaluare amănunţită”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru vătămare corporală din culpă.

Maşină ieşită în decor lângă vamă

Un alt bărbat a rămas captiv, joi seară, în maşina companiei E.ON, după un accident produs în apropiere de Vama Racovăţ. Acesta se deplasa pe drumul dintre Racovăţ şi Fundu Herţii, iar la un moment dat, potrivit poliţiştilor, conducătorul auto a pierdut controlul asupra volanului, autoturismul răsturnând-se pe o parte, pe marginea şoselei. Alături de şofer se afla un coleg, care a reuşit să iasă singur din maşină, conducătorul auto fiind scos de pompierii de la descarcerare.

Cele două persoane au fost preluate de cadrele medicale de la ambulanţă şi SMURD pentru îngrijiri. Poliţiştii au făcut măsurători şi continuă cercetările pentru a stabili care sunt cauzele producerii accidentului. Maşina a fost puternic avariată.

Deja ai votat!