Scandal de la o antenă la capul bebeluşilor

 

Un nou proiect de hotărâre al Consiliului Judeţean (CJ) a stârnit controverse. Întruniţi ieri în şedinţă ordinară, aleşilor locali li s-au adus în atenţie pentru dezbatere şi aprobare mai multe proiecte, printre care şi cel privind amplasarea unei antene de telefonie mobilă pe clădirea Secţiei de Obstretică şi Ginecologie, din cadrul Spitalului Judeţean „Mavromati”.

Proiectul nu a fost însă pe placul mai multor consilieri din tabăra liberală, cel mai vocal fiind Stelian Pleşca.

„Se tot prezintă riscurile la care sunt supuşi minorii prin folosirea abuzivă a telefoanelor mobile. Suntem puşi în situaţia să ne acoperim cu nişte hârtii pentru nişte copii care nu se pot apăra de radiaţiile la care sunt supuşi la Maternitate”, a precizat consilierul judeţean Stelian Pleşca. Acesta a preferat să se abţină în momentul votului, pentru „viitorul copiilor noştri”.

Chiar şi în aceste condiţii, proiectul a fost aprobat cu 25 de voturi din 31, toţi consilierii PSD şi alţi câţiva din PNL fiind de acord. Patru liberali au votat împotrivă, iar alţi doi liberali s-au abţinut.

Prin votul consilierilor, staţia GSM va fi amplasată pe terasa superioară a Maternităţii, pe o suprafaţă închiriată de 44 de metri pătraţi.

Preţul de pornire a licitaţiei a fost de 25 euro pe metru pătrat, iar 50% din chiria încasată va reveni Spitalului Judeţean, în timp ce cea de-a doua jumătate va ajunge în bugetul propriu al CJ.

Deja ai votat!