Violată la 11 ani de propriul frate

0

 

 

Caz revoltător în cătunul Balta Roşie din Flămânzi, unde un adolescent de 17 ani şi-a violat sora în vârstă de numai 11 ani. Agresiunea a avut loc vara trecută, însă grozăvia a ieşit la iveală abia în urmă cu cteva zile, şi asta pentru că tânărul şi-a terorizat familia în tot acest timp. Deosebit de agresiv, individul şi-a snopit tatăl în bătaie, până i-a fracturat coastele, iar cu ocazia unui alt conflict i-a pus mamei cuţitul la gât. Ameninţaţi cu incendierea locuinţei, părinţii nu au avut curajul să meargă la poliţie pentru a reclama cele întâmplate. Calvarul a fost deconspirat abia săptămâna aceasta, când o mătuşă de-a băiatului, care locuieşte în judeţul Ilfov, hotărâtă să pună capăt situaţiei, a sunat la Poliţie. Acuzat de viol, B.N.I. a fost reţinut pentru cercetări, iar ieri a fost arestat preventiv, în urma unei decizii a Judecătoriei Botoşani. Încătuşat, tânărul şi-a schimbat brusc atitudinea, recunoscând totul. Ba mai mult, când s-a văzut flancat de poliţişti, acesta a uitat de agresivitatea de care a dat dovadă în familie.

Faptele reprobabile s-au petrecut în iunie 2016, când sora mai mică a adolescentului (n.r. – în total sunt şase fraţi), a mers în grădina din spatele casei pentru a strânge nişte lucernă. Atunci micuţa s-a trezit luată cu forţa de B.N.I., care beat fiind, a dus-o câţiva metri, după care aşezat-o pe pământ, i-a dat jos hainele şi a violat-o, ameninţând-o să nu spună ce i s-a întâmplat, pentru că în caz contrar o va omorî. Fata a ţinut secretul până într-o zi când i-a povestit mamei, însă aceasta nu a avut curajul să denunţe fapta. Grozăvia poate că nu ar fi ieşit la iveală, dar, sătul de bătăile încasate şi de scandalurile pe care i le făcea fiul, tatăl adolescentului s-a destănuit recent unei surori care locuieşte în judeţul Ilfov, iar aceasta a sunat la Poliţia Flămânzi.

 

Fetiţa este traumatizată

 

Primele cercetări au fost făcute chiar atunci, poliţiştii audiindu-i pe părinţi, după care a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care a preluat-o pe fată. Evaluarea psihologică a scos la iveală că micuţa era traumatizată, ea trăind tot timpul cu temerea că va fi violată din nou. De aceea, dorinţa fetiţei a fost ca fratele ei „să fie pedepsit…să meargă la închisoare”. În plus, expertiza medico-legală a confirmat faptul că fata a fost violată.

 

CASETA:

Familie protejată cu o decizie de arest

 

Pus faţă în faţă cu probele, B.N.I. a fost audiat de poliţişti în calitate de suspect, ocazie cu care a recunoscut faptele. Cu toate acestea, procurorii au reacţionat imediat şi au cerut arestarea lui, tânărul fiind un pericol pentru toţi cei din jur, manifestările agresive ale acestuia surprinzându-i şi pe anchetatori. „Privarea de libertate a inculpatului este necesară pentru a se preîntâmpina comiterea unei noi fapte penale, dar şi pentru a conştientiza mai bine gravitatea şi consecinţele faptei sale. Mai mult, există riscul ca acesta să-şi ducă ameninţările la bun sfârşit şi să-şi agreseze propria familie, în cazul în care ar fi lăsat în libertate. În plus, sora sa este îngrozită de prezenţa acestuia în apropierea lui”, a spus procurorul de caz, Nicoleta Arpinte.

Dus în faţa magistraţilor, B.N.I. a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, cercetările urmând să fie finalizate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Flămânzi, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

+0 -0
se încarcă...