Anchetatori sfidaţi de un traficant

 

Tânărul care s-a izbit cu maşina în Loganul poliţiei, miercuri dimineaţă, încercând să scape de un control în trafic, era filat şi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – biroul teritorial Botoşani. În vârstă de 28 de ani, Dragoş Florin Rotariu, zis „Bingo”, a fost ridicat cu mascaţii, în noiembrie 2015, fiind bănuit de constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări. Descinderile de atunci au fost organizate de procurorii DIICOT pentru anihilarea a şase grupări de traficanţi de ţigări, din care făcea parte şi tânărul, grupări care acţionau în zona de nord şi nord-est a judeţului, la frontiera cu Republica Moldova şi Ucraina. Ţigările de contrabandă erau introduse prin zona de frontieră adiacentă localităţilor Bajura-Darabani, ori prin dreptul localităţilor Păltiniş-Horodiştea, Rediu-Rădăuţi Prut-Miorcani, Cotu Miculinţi-Crasnaleuca, Mitoc şi Liveni-Manoleasa Prut, de unde erau preluate şi apoi comercializate pe piaţa neagră, suspecţii fiind ajutaţi cu informaţii şi de doi poliţişti de frontieră de la Rădăuţi Prut.

În perioada în care au fost monitorizate, grupările au adus în ţară 350.000 de pachete de ţigări, prejudiciul adus statului fiind estimat la peste 700.000 de euro. Arestat preventiv, împreună cu alţi 14 suspecţi, tânărul a fost eliberat o lună mai târziu, fiind pus sub control judiciar. Cercetările iniţiate atunci nu au fost, însă, finalizate, grupările fiind încă în atenţia procurorilor DIICOT şi a celor de la Serviciul teritorial al Poliţiei de Frontieră, iar în mod normal tânărul ar fi trebuit să renunţe la activitatea infracţională.

Miercuri, însă, Dragoş Florin Rotariu a fost surprins din nou în trafic, la volanul unui Mercedes, în comuna Mileanca, dar nu a oprit la semnalul poliţiştilor. Ba mai mult, s-a izbit cu maşina în autospeciala poliţiei, încercând să-şi asigure scăparea. Urmărit până în Vorniceni, el a abandonat maşina într-o curte, după care s-a făcut nevăzut.

Joi, poliţiştii au organizat trei percheziţii, la domiciliul său din Darabani, dar şi la Vorniceni, ocazie cu care s-au găsit şi mai multe pachete de ţigări. Reţinut pentru cercetări, Dragoş Florin Rotariu fost acuzat de ultraj, distrugere şi contrabandă cu ţigări, iar vineri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Judecătoriei Darabani.

Deja ai votat!