Cinci incendii într-o singură zi

0

Incendiile continuă să facă ravagii în judeţ. Cinci familii din Botoşani, Băluşeni, Cerchejeni (Blândeşti) Săveni şi Corjăuţi (Hilişeu Horia) au pierdut în foc bunuri de aproape 11.000 de lei. Izbucnite sâmbătă, incendiile au fost stinse cu ajutorul pompierilor militari şi a voluntarilor din serviciile comunale. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), la Botoşani şi Băluşeni incendiile au fost generate de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile, dar la Cerchejeni mai mulţi copii s-au jucat cu chibriturile şi au aprins hainele dintr-un şifonier.

La Corjăuţi, cinci tone de furaje au fost distruse într-un incendiu generat, cel mai probabil, cu intenţie, iar la Mitoc funinginea din sobă s-a aprins, după ce proprietarul a pus foarte mult pe foc. Pompierii spun că în urma intervenţiilor au fost salvate bunuri materiale în valoare de aproape 470.000 de lei.

În acest context, reprezentanţii ISU recomandă populaţiei judeţului să respecte normele de prevenire a incendiilor, pentru a evita astfel pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...