Condamnat după ce a izbit o maşină de poliţist

Un tânăr de 25 de ani, din satul Cătămărăşti Deal, care a izbit cu maşina în trafic un autoturism condus de un poliţist, după care a dat bir cu fugiţii, a fost condamat vineri de Judecătoria Botoşani la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. Acuzat de părăsirea locului accidentului, Alexandru-Paul Onofrei va fi supus unui termen de supraveghere de doi ani, timp în care va trebui să respecte o serie de obligaţii stabilite de instanţa de judecată, timp în care va trebui să presteze şi 60 de zile lucrătoare în cadrul Primăriei Comunei Mihai Eminescu sau la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani.

Accidentul de la care a pornit totul a avut loc în seara de 5 iunie 2015, în jurul orei 22.30, când, în timp ce conducea un Renault pe Calea Naţională din municipiul Botoşani, dinspre Cucorăni, tânărul a lovit un autoturism care circula în faţa lui, condus de agentul de poliţie Dan Cristian Haureş, din cadrul Serviciului Rutier.

Speriat, Alexandru-Paul Onofrei şi-a abandonat amicii, care erau în maşină alături de el, şi a fugit de la locul accidentului. Rănit uşor, poliţistul a fost transportat la spital, dar ulterior, susţin anchetatorii, agentul l-ar fi ameninţat pe tânăr cu puşcăria, încercând să obţină o sumă de bani. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, agentul de poliţie fiind trimis la rândul său în judecată pentru şantaj.

Deja ai votat!