Botoşăneni întârziaţi de o avarie la linia de tramvai

Tramvaiele societăţii Eltrans nu au circulat ieri aproximativ o oră. Paul Şmit, directorul unităţii, a precizat că situaţia a apărut în urma unei avarii produse în zona depoului, la linia comună. Din păcate, aceasta a avut loc cu puţin timp înainte de ora şapte dimineaţa, afectând numeroase persoane care au ajuns astfel cu întârziere la serviciu sau şcoală

„Tramvaiele nu au circulat pe ambele trasee, din cauză că defecţiunea a fost în Zona Industrială. S-a rupt un fir contact. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat călătorilor”, a declarat oficialul. Potrivit acestuia, periodic apar defecţiuni la calea de rulare sau la reţeaua electrică. „În fiecare noapte noi avem o echipă de întreţinere care depistează punctele sensibile şi intervine cu lucrările care se impun. Echipa lucrează doar noaptea pentru că nu este trafic şi are posibilitatea să sudeze linia şi să verifice firul contact”, a spus Paul Şmit.

Directorul societăţii Eltrans a adăugat că toate aceste probleme se vor rezolva odată cu modernizarea sistemului de transport public local. Municipalitatea botoşăneană a realizat un proiect în acest sens, în baza căruia se estimează că va fi atrasă o finanţare de peste 30 de milioane de euro, dar nimeni nu poate avansa termene concrete de implementare.

Deja ai votat!