Chioşcurile abandonate au fost cumpărate la pachet

 

Reprezentanţii municipalităţii botoşănene susţin că problema chioşcurilor abandonate pe domeniul public este pe cale de a fi rezolvată. 11 din cele 15 chioşcuri unde de câţiva ani nu se desfăşura vreo activitate au fost cumpărate de un om de afaceri botoşănean. Tranzacţia a avut loc în decembrie, iar vinerea trecută acesta a preluat şi contractele pe care fosta societate le avea cu municipalitatea şi care expirau la finele anului 2018.

„La licitaţie s-a prezentat o persoană juridică care a preluat de la «Tutun şi Ziare», aflată în insolvenţă, un număr de 11 chioşcuri din municipiu”, a declarat Marian Murariu, viceprimarul municipiului.
Potrivit edilului, şase chioşcuri se află pe terenuri concesionate de la primărie, iar cinci se află pe terenuri pentru care se va plăti permisiunea de folosire loc public. În cazul primelor şase, concesiunea depinde de zona unde se află acestea, valoarea medie fiind de 130 de lei metru pătrat pe an. Taxa de permisiune folosire loc public este de 1,35 lei pe metru pătrat pe zi.

„Persoana respectivă intenţionează să modernizeze aceste chioşcuri. Ea va solicita documentaţie de urbanism de la Biroul Urbanism şi, după ce va fi în regulă cu actele, le va moderniza”, a mai spus Marian Murariu.

Reprezentanţii municipalităţii invocă faptul că nu a avut posibilitatea de a ridica acele chioşcuri din cauză că existau contracte în derulare, iar un demers în instanţă vizând anularea acestora ar fi fost de durată. Alte patru chioşcuri, în cazul cărora contractele au expirat la finele anului 2016 au fost dezafectate.

În primăvara anului 2014, municipalitatea a ridicat de pe domeniul public 17 chioşcuri aparţinând fostei societăţi Rodipet, construcţii abandonate pe domeniul public încă de la începutul anului 2013.

Deja ai votat!