miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăLocalRevelionul pensionarilor devine bal

Revelionul pensionarilor devine bal

Revelionul pensionarilor se transformă. Anunţul a fost făcut de Cătălin Flutur, primarul municipiului. Ieri, în finalul şedinţei de Consiliu Local, edilul a discutat cu trei pensionari botoşăneni care au asistat la şedinţă, pentru ca în final să întrebe dacă municipalitatea mai organizează această petrecere tradiţională pentru persoanele de vârsta a treia.

„Nu se va chema Revelionul pensionarilor, că revelionul a trecut. Se va chema Balul pensionarilor. Avem alocaţi bani din sponsorizări pentru această activitate”, a spus edilul, reamintind că ultimele petreceri organizate pentru pensionari nu au fost organizate tocmai corect. Inspectorii Curţii de Conturi au dispus ca municipalitatea să recupereze aproximativ 120.000 de lei, deoarece în 2014 s-au folosit pentru organizarea acestei petreceri bani de la bugetul local.

Balul pensionarilor va fi organizat numai cu fonduri din sponsorizări şi va avea loc în luna februarie. Pentru organizarea balului seniorilor botoşăneni municipalitatea dispune la această dată de 30.000 de lei, bani adunaţi din sponsorizări.

„Va fi Balul pensionarilor. Vom face un parteneriat cu Sindicatul Pensionarilor, care va consulta toate celelalte organizaţii ce răspund de persoanele vârstnice, pentru a stabili un număr. Noi putem să asigurăm finanţare pentru maxim 600 de persoane”, a spus edilul. Acesta a adăugat că, în condiţiile în care vor exista mai multe solicitări, se va lua în calcul şi posibilitatea ca unii pensionari să achite o parte din contravaloarea meniului de la petrecere.

Înscrierile pentru petrecere se vor face la Sindicatul Pensionarilor, iar perioada de înscriere va fi anunţată ulterior.

În ultimii ani, interesul pentru această petrecere a crescut exponenţial. Anul trecut, primăria a fost luată cu asalt în ziua în care s-au făcut înscrieri. Petrecerea a fost organizată în cinci restaurante, numărul partiicpanţilor ajungând la 1.700.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
15.5 °
40 %
2.6kmh
100 %
mie
17 °
joi
21 °
vin
20 °
sâm
21 °
Dum
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La începutul meciului erau semne bune, dar nu a fost să fie.

EDITORIAL

Oameni cu căștile pe urechi, scriind mesaje sau vorbind preocupați la telefon - aceasta este imaginea nelipsită de pe aproape orice trecere de pietoni...

GÂNDUL ZILEI

Dotați cu un har divin, Ei la bară, fac minuni. Nu transformă apa-n vin Ci adevăru-n minciuni! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...