spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTAsistente sancţionate pentru injecţii ratate

Asistente sancţionate pentru injecţii ratate

Reprezentanţii Spitalului Judeţean au prezentat concluziile anchetei deschise după ce un părinte a acuzat cadrele medicale că i-au chinuit copilul încercând să-i monteze o branulă pentru a-i administra un antibiotic de care nici nu ar fi avut nevoie.

Medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, a declarat că sesizările s-au confirmat şi că asistenţii vinovaţi vor fi sancţionaţi de Comisia de Disciplină.

„În urma sesizărilor primite din partea unui părinte, referitor la manevrele care nu s-au justificat prin înţeparea multiplă a unui copil în cadrul Secţiei Pediatrie, s-a întrunit comisia care a verificat situaţia. Asistenţii din cadrul secţiei Pediatrie, care au efectuat manevrele, vor fi sancţionaţi disciplinar”, a spus Ştefan Bercea.

Comisia care a efectuat ancheta a sugerat achiziţia de aparatură specială pentru identificarea venelor care nu pot fi prinse, pentru evitarea unor astfel de situaţii.

În urma controlului au fost depistate şi alte nereguli la nivelul Secţiei Pediatrie, responsabili de acestea fiind consideraţi cei de la resurse umane.

„Şi aceste persoane vor fi sancţionate. Au schimbat tura fără să consemneze în caiet”, a adăugat medicul Ştefan Bercea.

CASETA:

Anchetă pornită de la o sesizare pe facebook

Cazul de la care a pornit ancheta a avut loc la sfârşitul anului trecut. Într-o postare pe facebook, tatăl unei fetiţe de nouă luni au reclamat faptul că micuţa lor a fost chinuită de asistentele de la Compartimentul Respiratori, care au umplut-o de vânătăi după ce au înţepat-o de zeci de ori, în încercarea de a-i găsi o venă pentru a-i putea monta branulă cu ajutorul căreia să-i administreze un antibiotic. Părinţii mai acuză şi faptul că micuţei i s-a prescris un tratament complex, fără a i se face vreo analiză. Ei spun că, la Iaşi, acolo unde au ales să-şi ducă fetiţa, au primit doar antitermice, medicii spunând că nu se impune un antibiotic.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
94 %
2.7kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...