Şeful CJ este invidios pe salariile din restul ţării

 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costică Macaleţi, a revenit recent dintr-o delegaţie pe care a avut-o la Bucureşti. Cu această ocazie, şeful judeţului a menţionat că a participat la mai multe discuţii la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru a se interesa de prioritizarea unor lucrări pe drumurile judeţene, dar şi despre o posibilă majorare a salariilor personalului din cadrul CJ Botoşani.

„Nu îmi place ideea ca alte consilii judeţene să aibă salarii mai mari ca noi, pentru că instanţele au judecat cu alte unităţi de măsură. M-am interesat în mod special de acest lucru. Sunt salarii mai mari cu până la 75% în consiliile judeţene din Vrancea, Iaşi sau Suceava”, a precizat Costică Macaleţi, preşedintele CJ.

Acesta a făcut referire la faptul că, în alte zone, procesele intentate pentru majorarea salariilor au fost câştigate, pe când la Botoşani, pe aceleaşi speţe, procesele ar fi fost pierdute.

Pentru a rezolva această situaţie, oficialul a solicitat Compartimentului Juridic să analizeze speţa şi să vină cu o propunere în acest sens, aşteptând în paralel şi un punct de vedere emis şi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Potrivit preşedintelui CJ, nu se exclude nici varianta deschiderii în instanţă a unei acţiuni prin care angajaţii aparatului administrativ să primească salarii echivalente cu cele ale colegilor din ţară.

Majorările salariale dorite de preşedintele CJ se referă doar la funcţionarii publici din cadrul instituţiei, adică în jur de 130 de angajaţi.

 

– Roxana RUSU

rrusu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!