luni, octombrie 3, 2022
AcasăLocalŞeful CJ este invidios pe salariile din restul ţării

Şeful CJ este invidios pe salariile din restul ţării

 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costică Macaleţi, a revenit recent dintr-o delegaţie pe care a avut-o la Bucureşti. Cu această ocazie, şeful judeţului a menţionat că a participat la mai multe discuţii la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru a se interesa de prioritizarea unor lucrări pe drumurile judeţene, dar şi despre o posibilă majorare a salariilor personalului din cadrul CJ Botoşani.

„Nu îmi place ideea ca alte consilii judeţene să aibă salarii mai mari ca noi, pentru că instanţele au judecat cu alte unităţi de măsură. M-am interesat în mod special de acest lucru. Sunt salarii mai mari cu până la 75% în consiliile judeţene din Vrancea, Iaşi sau Suceava”, a precizat Costică Macaleţi, preşedintele CJ.

Acesta a făcut referire la faptul că, în alte zone, procesele intentate pentru majorarea salariilor au fost câştigate, pe când la Botoşani, pe aceleaşi speţe, procesele ar fi fost pierdute.

Pentru a rezolva această situaţie, oficialul a solicitat Compartimentului Juridic să analizeze speţa şi să vină cu o propunere în acest sens, aşteptând în paralel şi un punct de vedere emis şi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Potrivit preşedintelui CJ, nu se exclude nici varianta deschiderii în instanţă a unei acţiuni prin care angajaţii aparatului administrativ să primească salarii echivalente cu cele ale colegilor din ţară.

Majorările salariale dorite de preşedintele CJ se referă doar la funcţionarii publici din cadrul instituţiei, adică în jur de 130 de angajaţi.

 

– Roxana RUSU

rrusu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15.6 °
15 °
65 %
1.8kmh
100 %
lun
14 °
mar
15 °
mie
18 °
joi
21 °
vin
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cam așa arată când ambulanța are nevoie de salvare.

EDITORIAL

Uniunea Europeană ar vrea să ne scape de fântânile pline cu nitriți și să reglementeze cumva problema evacuării deșeurilor în fosele septice. Numai că...

GÂNDUL ZILEI

Casa mare și doi țânci Nu cu o leafă se ține, De-aceea trudesc pe brânci, El la mină, ea la … mine! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...