Taxe eliminate de la 1 februarie

 

Botoşănenii sunt scutiţi, din această lună, de plata mai multor taxe pentru serviciile prestate la unităţile subordonate Instituţiei Prefectului. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de prefectul Dan Nechifor.

Astfel, la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto nu vor mai fi în vigoare patru taxe, printre care taxa pentru furnizarea unor date, taxa de înmatriculare, taxa de examinare pentru toate categoriile de solicitanţi şi taxa pentru emisiile poluante.

În ce priveşte Serviciul de Paşapoarte, botoşănenii care se vor adresa acestei instituţii nu vor mai fi nevoiţi să achite două taxe, anume cea pentru serviciul public prestat şi tariful suplimentar pentru eliberarea paşaportului simplu temporar.

Potrivit prefectului Dan Nechifor, cea mai mare valoare era cuprinsă în tariful suplimentar pentru eliberarea paşaportului simplu temporar, anume de 100 de lei, celelalte taxe fiind cuprinse între 22 şi 84 de lei.

De asemenea, reprezentantul guvernului în teritoriu a anunţat şi că Instituţia Prefectului nu va mai practica o serie de taxe pentru apostilă. Astfel, botoşănenii nu vor mai achita taxa pentru aplicarea apostilei pentru actele oficiale, dar nici taxa pentru înregistrarea cererilor pentru aplicarea apostilei.

Eliminarea acestor taxe i-a determinat pe oficiali să ia mai multe măsuri pentru prevenirea aglomeraţiei. La Serviciul de Permise de exemplu, programările pentru înmatriculările auto se fac doar online.

 

– Roxana RUSU

rrusu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!