Familii întregi la protestele de stradă

0

Cel mai mare număr de participanţi a fost atins în momentul în care coloana de nemulţumiţi a ajuns la intersecţia străzilor Primăverii cu George Enescu Foto protest în familie: Protestatarii spun că vor reveni în stradă până vor vedea abrogată ordonanţa care-i favorizează pe infractori Manifestaţiile îşi menţin amploarea la Botoşani, unde în stradă se văd tot mai multe familii cu tot cu copii.

Peste o mie de botoşăneni s-au aflat ieri în stradă, pentru a treia seară consecutiv. Aceştia şi-au exprimat din nou nemulţumirea împotriva ordonanţei de urgenţă privind dezincriminarea abuzului în serviciu. În faţa primăriei erau la ora începutului protestului în jur de 100 de persoane, purtând steagul României şi pancarte pe care scria „patria este norodul, iar nu tagma jefuitorilor”, „România nu e Liviu Dragnea”, „Mă numesc denunţ şi vreau să trăiesc mai mult de 6 luni” şi „30 lei de câine, 200.000 de javră”. Un moment impresionant i-a avut drept protagonişti pe un bărbat şi pe copilul său de şase-şapte ani. Tatăl i-a explicat fiului pe înţelesul acestuia faptul că ordonanţa împotriva căruia amândoi au ieşit în stradă poate fi anulată de Curtea Constituţională sau retrasă de guvern până pe 11 februarie, moment în care puştiul a exclamat „puţin probabil tată”. De altfel, aceste proteste au drept caracteristică numărul mare de familii venite cu tot cu copii, unii aflaţi chiar în primul rând şi scandând lozinci anti-Dragnea împreună cu părinţii.

După o oră de stat în faţa primăriei, protestatarii au pornit pe străzile oraşului, jandarmeria făcând un apel la aceştia să raporteze orice incident în care sunt implicaţi, asta după ce cu o seară înainte o persoană a fost lovită în cap de un obiect aruncat de la blocul turn din faţa Spitalului Judeţean. Ajunşi în faţa sediului PSD oamenii au început să huiduie şi să scandeze „Jos comunismul” şi „Hoţii”. Ca şi în celelalte seri numărul celor care protestau creştea pe măsură ce aceştia avansau. Din nou unele străzi au fost blocate pe ambele sensuri de mers, poliţia deviind traficul pe arterele secundare. Vârful protestului a fost atins la intersecţia străzilor Primăverii cu George Enescu, grupuri de tineri venind dintre blocuri şi alăturându-li-se mulţimii. Ajunşi din nou în faţa primăriei, oamenii au continuat să-şi exprime nemulţumirea. Pe tot traseul lumea a protestat civilizat, nefiind semnalat niciun incident.

 

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...