Război de un deceniu între doi foşti soţi

 

Botoşăneanul care şi-a terorizat fosta soţie, în ciuda interdicţiei de a se apropia de ea, a fost plasat sub control judiciar. Reţinut de poliţişti, pentru nerespectarea hotărârii judecătoreşti, violare de domiciliu, ameninţare şi distrugere, după ce dat buzna în locuinţa fostei partenere, pe 1 februarie, şi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, Iulian S. de 37 de ani a fost  plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Războiul dintre cei doi a început în urmă cu mai bine de 10 ani, când femeia, Liliana P, a obţinut divorţul. Supărat că s-a ales praful din căsnicie, bărbatul a început să o terorizeze pe femeie. Momentul culminant a fost în august 2013, când cei doi s-au reîntâlnit la Restaurantul „Dolce Vita”, unde fuseseră invitaţi la o masă festivă. La plecare, femeia a refuzat să-l ia în maşina ei, un VW Touareg, iar bărbatul a luat o placă de pavaj de pe trotuar şi a aruncat-o în maşină, spărgându-i parbrizul şi un far. A urmat o plângere penală, bărbatul fiind condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru distrugere. Ameninţată aproape zi de zi, Liliana P. a ajuns să-i plătească cu aceeaşi monedă. Aşa se face că anul trecut ambii soţi au obţinut ordin de protecţie, unul împotriva celuilalt, instanţa interzicându-le să se apropie la mai puţin de 100 de metri, de reşedinţă sau locul de muncă.

În decembrie 2014, înainte ca Liliana P. să plece la revelion, aceasta a fost atacată de bărbat, ajungând la spital cu fractură de piramidă nazală. Pe 10 ianuarie 2015 a urmat, însă, răzbunarea. Femeia s-a dus în barul unde se afla Iulian S. şi a făcut un scandal monstru, aruncând şi paharele de suc pe jos.

Au urmat noi ameninţări, aşa că Liliana P. nu a mai rezistat şi a făcut o nouă plângere penală. Iniţial, bărbatul a fost scos de sub urmărire penală, dar ulterior ordonanţa a fost desfiinţată, iar vara trecută  a fost trimis în judecată pentru hărţuire. Interesant e că după acest episod, deşi avea ordin de restricţie, bărbatul s-a dus la uşa femeii, unde a făcut un scandal monstru, fiind amendat şi ridicat de jandarmi.

 

CASETA:

Ambii soţi riscă să ajungă la puşcărie

 

Surpriza a venit însă la sfârşitul lunii trecute, când femeia şi-a retras plângerea pentru hărţuire, motivat că bărbatul ar fi ajuns altfel la puşcărie. Imediat ce instanţa a dispus încetarea procesului penal, în noaptea de 1 spre 2 februarie, profitând că fosta consoartă lipsea de la domiciliu, Iulian S. a escaladat balconul apartamentului acesteia, aflat la etajul 1 pe strada Săvenilor, după care a forţat geamul de la bucătărie şi s-a întins pe patul din sufragerie. Aşa că în momentul în care femeia s-a întors la domiciliu s-a trezit cu el în casă. Ameninţată din nou, a chemat în ajutor jandarmii, care l-au ridicat pentru cercetări. Acum, însă, dacă va fi trimis în judecată, bărbatul riscă să ajungă la puşcărie. Dar nici femeia nu este prea departe, după ce a fost prinsă băută la volan, Liliana P. fiind trimisă la rândul ei în judecată, în noiembrie 2016, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

 

Deja ai votat!