vineri, octombrie 7, 2022
AcasăLocalDrumari puşi la treabă de viscol

Drumari puşi la treabă de viscol

 

Viscolul înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri a îngreunat circulaţia pe mai multe tronsoane din judeţ. Astfel, deşi drumarii au lucrat toată noaptea, ieri dimineaţă, mai multe drumuri judeţene erau închise, iar pe alte rute se circula pe un singur fir. Pe parcursul zilei au fost redate circulaţiei, însă, porţiunile Mileanca-Coţuşca, Hăneşti-Dângeni, Hăneşti-Manoleasa, Dumeni-Havârna şi Rediu-limita judeţ.

„Se circulă în condiţii de iarnă, iar utilajele înaintează destul de greu din cauza zăpezii tasate. În noaptea trecută, vântul nu a cedat. A bătut în unele zone şi cu până la 100 de kilometri pe oră. A troienit zăpada pe drum de pe câmp. Nu am mai avut altă soluţie decât să închidem drumuri”, a precizat ieri Dorin Birta, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ). Acesta a adăugat că nu au fost oameni prinşi în zăpezi.

Probleme au fost şi pe drumurile naţionale. Nu s-a ajuns la drumuri blocate, dar pe mai multe tronsoane s-a circulat pe un singur fir. S-a intervenit în mod special pe rutele Botoşani-Săveni-Manoleasa, Dorohoi-Darabani şi Botoşani-Truşeşti-Ştefăneşti.

 

Vremea se răceşte din nou

 

În zilele ce urmează, probleme vor fi cel mai probabil cu poleiul, având în vedere că vremea se va răci din nou. Azi, cerul va fi parţial înnorat, iar temperaturile vor fi cuprinse între 1ºC, maxima şi -8ºC, minima.

Mâine, cerul va fi parţial înnorat atât pe timpul zilei cât şi pe parcursul nopţii. Maxima termică va fi tot de 1ºC, iar minima, de -4ºC.

Sâmbătă va fi înnorat însă se va mai însenina spre seară. Mercurul din termometre va indica o valoare maximă de 3ºC şi o minimă de -2ºC.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
16.6 °
14.4 °
83 %
2.2kmh
98 %
vin
19 °
sâm
20 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Începe și televizorul să se încline spre stânga.

EDITORIAL

Personal, nu cred în existența răului absolut. Indiferent cât de rău ar fi un individ, undeva, în sufletul lui, tot mai există o fărâmă...

GÂNDUL ZILEI

Când vin seara târzior Și intru-n dormitor sfios Ea croșetează de zor Un ochi pe față… doi pe dos! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...