Judecător îngropat în dosare

 

Judecătoria Săveni a ajuns în topul instanţelor pe ţară în ce priveşte gradul de ocupare a  judecătorilor. Singurul magistrat care activează în cadrul instituţiei este sufocat de dosare, acesta având de soluţionat 1.910 cauze aflate pe rol. Aceasta este a doua judecătorie la nivel naţional ca încărcătură pe judecător. „Nu putem aprecia în cât timp se va rezolva această situaţie, depinde de examenul de promovare în magistratură pentru cei care au cinci ani vechime juridică, dacă cineva va alege această judecătorie. Este în funcţie de opţiunea candidaţilor şi trebuie să avem în vedere că atât Judecătoria Darabani cât şi cea de la Săveni nu sunt atractive pentru aceştia” a declarat Anitta Maria Manole, preşedintele Tribunalului Botoşani.

Cu toate acestea potrivit bilanţului pe 2016 prezentat de aceasta, s-a remarcat un progres al instanţei de la Săveni, trecând de la gradul de eficienţă „satisfăcător” aşa cum era în 2015, la gradul „eficient”.

Una dintre măsurile luate pe parcursul anului trecut de către conducerea Tribunalului a fost delegarea câte o lună, prin rotaţie, a mai multor magistraţi pentru a mai prelua din activitatea de la Săveni.

 

Deja ai votat!