Bătaie anchetată de doi ani

 

Bătut în curtea propriei locuinţe, în primăvara 2015, un bărbat din Brehuieşti, comuna Vlădeni spune că dosarul penal întocmit pe numele agresorilor nu a fost soluţionat, deşi au trecut aproape doi ani. De partea cealaltă, poliţiştii susţin că cercetările au fost blocate după ce unul dintre suspecţi ar fi plecat în Italia. Agresiunea a avut loc în seara de 29 mai 2015, când Doru G. de 36 de ani se afla la domiciliu împreună cu fiica lui. „Am auzit claxoane şi strigăte în faţa porţii, iar când am ieşit să văd ce se întâmplă, în curtea locuinţei au năvălit cinci persoane, care au început să mă lovească”, a declarat Doru G.

Pus la pământ şi imobilizat, bărbatul s-a văzut strâns de gât şi lovit cu pumnii şi cu picioarele. Bătaia ar fi durat vreo 15 minute, iar martor la întreaga scenă a fost fetiţa în vârstă de cinci ani, care a fost marcată de cele întâmplate, însă agresiunea a fost văzută şi de vecini. Bărbatul a sunat imediat la 112, poliţiştii efectuând primele cercetări chiar în seara cu pricina. Ulterior, Doru G. a ajuns la spital, fiind examinat şi medico-legal. Deşi a formulat plângere la poliţie, bărbatul spune că cercetările nu au fost finalizate. „Agresorii sunt din Corni şi, din câte am dedus, au avut ceva probleme cu un frate de-al meu şi au venit să se răzbune, deşi eu nu am avut nicio implicare. În urma celor întâmplate, fetiţa a avut nevoie de consiliere psihologică. Nu ştiu, însă, de ce durează atât de mult ancheta. Problema e că cei din Corni vin şi bat în continuare oameni din sat, fără ca vreunul să păţească ceva”, a adăugat Doru G.

Poliţiştii spun însă că cercetările au fost blocate în momentul în care unul dintre făptaşi a plecat în Italia. Cum acesta nu a fost audiat, dosarul nu poate fi înaintat instanţei. „Cercetările sunt efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, acesta fiind singurul care poate decide modul de soluţionare a anchetei”, a precizat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

 

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

 

 

Deja ai votat!