joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTStâlp rupt de un şofer vitezoman

Stâlp rupt de un şofer vitezoman

 

Trei tineri răniţi, ajunşi la spital, o maşină făcută praf, un stâlp de beton rupt cu totul şi o localitate lăsată în beznă. Acesta este bilanţul unei manevre riscante efectuate de un şofer tânăr. Accidentul a avut loc în noaptea de luni spre marţi, în localitatea Stăuceni, pe drumul naţional Botoşani-Ştefăneşti. Dumitru A., în vârstă de 31 de ani, se deplasa la volanul unui autoturism Mercedes, înmatriculat în Suceava, dinspre Stăuceni spre Victoria. Conducătorul auto era însoţit de doi amici, în vârstă de 20 şi 21 de ani, unul dintre aceştia student la Academia de Poliţie, însă asta nu l-a făcut pe şofer să circule mai cu prudenţă.

Din câte se pare, Mercedes-ul a intrat în depăşirea unui alt autoturism, iar la reintrarea pe sensul său de mers, în apropierea Postului de Poliţie din Stăuceni, din cauza vitezei excesive, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a izbit într-un stâlp de electricitate.

În urmă impactului violent, toţi cei trei pasageri au fost răniţi, maşina a fost distrusă în totalitate, iar stâlpul de electricitate, din beton armat, a fost rupt şi mutat din loc.

Localnicii au auzit bubuitura şi au ieşit repede afară din case, iar când au văzut ce s-a întâmplat au sunat la 112, pentru a cere ajutor.

La faţa locului s-au deplasat pompierii cu trei echipaje, mai exact cu autospecială de descarcerare, autospecială cu apă şi spumă, precum şi cu autospeciala SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. În plus, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost trimise alte două ambulanţe.

Cele trei victime au fost preluate de cele trei ambulanţe şi transportate la Urgenţe, iar poliţiştii sosiţi şi ei la faţa locului au început cercetările. Din cauză că stâlpul de electricitate a fost rupt, fiind afectate mai multe fire, şi pentru că exista pericol de electrocutare, la locul accidentului au ajuns şi reprezentanţii E-On, care au oprit curentul în zonă, zeci de familii rămânând ore bune fără electricitate.

Oamenii legii au mers la spital şi l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Acesta va fi cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.8 ° C
6.1 °
3.8 °
95 %
3.1kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...