Piaţa muncii începe să se redreseze

0

Potrivit unei situaţii transmise de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), la nivel de judeţ au fost declarate vacante de către angajatori 590 de posturi, cu 131 mai multe faţă de săptămâna trecută, când au fost 459 de posturi. Acestea se referă atât la sistemul public cât şi la mediul privat.

În ce priveşte posturile asigurate de stat, cea mai mare ofertă vine de la Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA), instituţie care are nevoie de un şef serviciu, subinginer mecanic, casier şi un lăcătuş mecanic. Aceasta este urmată de Spitalul Judeţean, care caută un consilier juridic şi două îngrijitoare. Şi Secţia Drumuri Naţionale (SDN) face angajări, având nevoie de un şef sector secţie drumuri şi poduri.

În mediul privat, se caută în continuare angajaţi în domeniul confecţiilor şi al construcţiilor. Oferte sunt însă şi în domeniul comerţului, al alimentaţiei publice sau prestărilor servicii.

Salariile pe care angajatorii sunt dispuşi să le ofere sunt cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei, în funcţie de studiile absolvite, domeniul de activitate, experienţă sau tipul contractului de muncă semnat.

O redresare pe piaţa muncii se întregistrează şi la nivel naţional, unde, comparativ cu săptămâna trecută când au fost declarate 111 posturi disponibile, acum sunt cu 116 mai mult, adică dublu, anume 227 de locuri. Acestea sunt oferite în judeţe ca Iaşi, Braşov, Gorj, Vâlcea, Galaţi, Maramureş, sau în Bucureşti, pentru ingineri electrotehnişti, tehnicieni, dulgheri, finisori, rigipsari, instalatori, mecanici utilaje,  tâmplari, şefi tren, şoferi profesionişti, muncitori necalificaţi în construcţii.

 

– Roxana RUSU

rrusu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!