Reguli noi pentru parcări şi ridicarea maşinilor

0

Săptămâna viitoare, conducerea Primăriei Botoşani va lansa spre consultare publică regulamentul vizând gestionarea parcărilor cu plată şi ridicare a maşinilor staţionate neregulamentar. Aceste activităţi vor fi atribuite, prin delegare directă, societăţii Eltrans, unitate care îşi va restrânge activitatea pe perioada derulării proiectului vizând reabilitarea şi modernizarea transportului public local.

Noul plan are ca element de noutate posibilitatea ca în parcările cu plată să se poată plăti prin SMS sau prin intermediul unei aplicaţii. Tariful ar putea rămâne tot de 1,5 lei pe oră, urmând ca primele 15 minute să fie gratuite.

Edilul a explicat că nu se va exagera cu blocarea roţilor şi cu ridicarea maşinilor, prima măsură fiind sancţionarea şoferilor.

Se intenţionează ridicarea maşinilor avariate în urma unor accidente, dar lăsate pe străzi, la dorinţa proprietarilor acestora, dar şi ridicarea maşinilor abandonate pe domeniul public. O altă măsură prevede relocarea maşinilor pe o rază de 100-200 de metri, astfel încât să fie permisă rezolvarea unor situaţii de urgenţă sau executarea unor lucrări edilitare. Totodată,

Încasările vor rămâne la bugetul Eltrans, urmând a fi renegociat cuantumul redevenţei pe care unitatea o plăteşte la bugetul local.

În primă fază, municipalitatea va ceda societăţii Eltrans bunurile cumpărate cu 48.500 de euro de la HSR.

Acestea nu au mai fost folosite de la sfârşitul anului 2014.

Deja ai votat!
se încarcă...